Jan Verheyen en Robbe De Hert
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Verheyen en Robbe De Hert © BELGA

“Zijn droomprojecten heeft hij nooit mogen draaien”: Robbe De Hert had scenario’s voor ‘Daens' en film over Bende van Nijvel klaar

Film“Robbe De Hert was, behalve een heel lieve man, een onuitputtelijke bron van vermaak en levende filmgeschiedenis.” Als 'Monsieur Cinema' effende hij het pad voor de Vlaamse filmmakers van vandaag. Maar daar betaalde Robbe een prijs voor, zo vertelt Jan Verheyen (57) in enkele anekdotes over zijn net overleden collega en vriend. "Uiteraard was hij blij dat ‘Daens’ verteld werd en hij gunde Stijn Coninx het succes. Maar hij had de film graag zelf gemaakt."

3 reacties

  • willy elsacker

    4 jaar geleden
    Verheyen zal hem zeker niet kunnen vervangen! De Hert was uniek ,geld was bijzaak iets dat je zeker niet kunt zeggen van Verheyen!
  • Patrick Marinus

    4 jaar geleden
    Het is misschien een idee om die scenario's als eerbetoon aan Robbe toch te produceren? Ik heb de man nooit persoonlijk gekend, maar zag 'm graag op tv komen. Ruwe bolster, blanke pit. Daar was geen twijfel over, het was een sympathieke verschijning.
  • luc verriest

    4 jaar geleden
    Een rasechte kunstenaar, excentriek, sympathiek, uitermate getalenteerd. De administratieve rompslomp en boekhouding waren een gesel voor hem. Wat een verschil met de andere "zogenaamde" Vlaamse vedetten, die steen en been klagen over de rode cijfertjes in corona tijden!