Aantal nieuwe besmettingen daalt opnieuw, plots 121 overlijdens door corona minder in ons land

 ©  Photo News

Bron: BELGA

Het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in België is voor de tiende dag op rij gedaald. In de week van 16 tot en met 22 augustus werden gemiddeld 490,3 besmettingen per dag geregistreerd. Dat is een daling met 8 procent in vergelijking met een week eerder, wat evenwel een minder sterke daling is dan de 15 procent die de laatste tijd werd genoteerd.

In totaal zijn er in België al 82.447 bevestigde besmettingen met het coronavirus, zo blijkt woensdag uit de gegevens van Sciensano.

Het aantal bijkomende overlijdens daalt ook. Er stierven in een week tijd gemiddeld 6,7 mensen per dag aan Covid-19. Dat is een daling met 36 procent. Het totale dodental in ons land staat intussen op 9.878. Dinsdag waren dat er nog 9.996, maar intussen zijn 121 overlijdens uit de statistieken verdwenen. Aanleiding zijn nieuwe data over de overlijdens in Vlaamse rusthuizen, zo raakte dinsdag bekend.

Tot slot werden in de week van 16 tot 22 augustus gemiddeld 26 mensen per dag in het ziekenhuis opgenomen met Covid-19. In vergelijking met vorige week is dat een daling met 23 procent.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen