Plopsaland investeert 30 miljoen euro in nieuw vakantiepark

© VTM

Plopsaland De Panne gaat 150 vakantiehuisjes bouwen. Het pretpark heeft daarvoor een camping - en landbouwgrond gekocht, een terrein van 10 hectare. Dat zijn ongeveer twintig voetbalvelden. Plopsa investeert 30 miljoen euro om bezoekers de kans te geven om vlakbij het park te overnachten.

jdb

“Als we echt mee willen zijn met de toppers in Europa, zoals Efteling en Phantasialand, dan moeten de mensen bij ons in de huisjes kunnen blijven slapen”, vertelt Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof aan VTM-nieuws. “We willen dus steeds meer de weg inslaan van verblijfsrecreatie.”

In drie fasen zullen ongeveer 150 vakantiehuizen gebouwd worden, telkens goed voor gemiddeld zes personen. Elk huisje zal een thema krijgen. Zo kan je bijvoorbeeld in een K3-huis logeren. Goed voor een investering van in totaal 30 miljoen euro.

Meer inkomsten

Volgend jaar zouden de eerste verblijven af moeten zijn. Plopsaland wordt zo het eerste attractiepark in ons land waar je ook zal kunnen overnachten. Ook Pairi Daiza heeft plannen in die richting.

Op termijn wil Plopsaland tot 40% van zijn inkomsten uit de verhuring halen. Niet uit de vakantiehuisjes, maar uit het hotel dat binnenkort opent. Dat wordt trouwens dubbel zo groot als gepland en zal maar liefst 127 kamers tellen.

© -

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen