© Google Street View

Café moet drie maanden dicht wegens drugshandel

Antwerpen -

Café Sparta op de Turnhoutsebaan moet drie maanden de deuren sluiten. Het Antwerpse schepencollege bevestigde daarmee het besluit van burgemeester Bart De Wever (N-VA). Het café werd al twee keer eerder verplicht te sluiten na druggerelateerde activiteiten.

jtp

De Antwerpse politie controleerde het café op de Turnhoutsebaan onlangs voor de zoveelste keer. Het licht in de zaak was uit, maar de deur stond open. In de rookruimte zaten zeven personen. Er werd openlijk cannabis gerookt. Een iemand had zowel 6,04 gram cannabis als 0,67 gram hasj bij zich. De man was zowel een joint aan het roken en een nieuwe aan het rollen.

“Enkele andere aanwezigen hadden een gebruikershoeveelheid cannabis in hun bezit en een doorschijnende drukverpakking met een groen kruid of een pakje sigaretten met in het plastic omhulsel een groen kruid”, zegt Johan Vermant, woordvoerder van burgemeester Bart De Wever.

De uitbater zelf was niet aanwezig, maar de broer van de man wel. “Hij verklaarde niet verantwoordelijk voor de zaak te zijn, maar beschikte wel over de sleutels. Hij zat vlakbij de persoon die een joint aan het roken en aan het rollen was”, aldus Vermant nog.

De vaststellingen van de politie wijzen erop dat in het café herhaaldelijk illegale activiteiten plaatsvinden, aldus het stadsbestuur. Na de controle werd het café dan ook voor drie maanden gerechtelijk verzegeld, tot en met 23 november.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER