De lijn van het zevendaags gemiddelde maakt in augustus duidelijk een schommelbeweging. © RR

Coronacijfers in Kempen kabbelen stilletjes omhoog: 22 nieuwe besmettingen voor Turnhout in één week

Kempen -

Het aantal nieuwe coronabesmettingen in de Kempen liep de voorbije dagen weer stilletjes omhoog: in één week tijd kwamen er 88 positieve tests bij, waarvan precies een kwart in Turnhout alleen al.

De mate waarin de coronabesmettingen in het arrondissement Turnhout aangroeien, vertoont sinds midden juli een schommelbeweging. Van een dieptepunt in juli bereikte het virus een opvallende piek in de eerste week van augustus, waarna de verdere verspreiding gestaag afnam.

Sinds vorige vrijdag is weer een lichte opwaartse beweging ingezet: lag de aangroei toen over een hele week bekeken op 56 nieuwe besmettingen, dan waren het er woensdag in de voorgaande zeven dagen alweer 88. Dat is wel nog altijd een pak onder de recentste piek van 127 nieuwe besmettingen in zeven dagen tijd die op 10 augustus werd genoteerd.

Alarmdrempel

Maar liefst een kwart (22) van de Kempense aangroei in de voorbije week is in Turnhout vastgesteld, een pak meer dan Mol en Westerlo (elk +9), Herentals (+8) en Hoogstraten (+6). Tien Kempense gemeentes overschrijden de alarmdrempel van twintig besmettingen per 100.000 inwoners. Daar tegenover staat dat acht gemeentes in de regio er in de voorbije dagen geen enkele besmetting bij kregen.(ho)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Coronavirus