©  Photo News

En nu tegen AA Gent? AZ ontsnapt in tweede voorronde van de Champions League (wat tot ‘dolle taferelen’ in tv-studio leidt)

AZ mag nog dromen over de groepsfase van de Champions League. Het Nederlandse elftal van trainer Arne Slot rekende in eigen stadion in de verlenging af met Viktoria Plzen, de nummer twee van het afgelopen seizoen in Tsjechië (3-1).

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

David Limbersky bracht de bezoeker in de 78e minuut dicht bij de derde voorronde van de Champions League, na een missertje van doelman Marco Bizot (ex-Genk).

AZ leek geslagen, zeker toen Albert Gudmundsson in de slotminuut van de reguliere speeltijd de paal raakte. Maar invaller Ferdy Druijf verdiende in de laatste seconde van de blessuretijd een strafschop, die Teun Koopmeiners (90.+5) koelbloedig benutte. Gudmundsson (98. en 118.), eveneens ingevallen, knalde AZ in de verlenging met twee treffers naar de derde voorronde van de Champions League, waarin Benfica, AA Gent of Dinamo Kiev de tegenstander zal zijn.

AZ en Viktoria Plzen moesten in een ontmoeting uitmaken wie naar de derde voorronde van de Champions League of van de Europa League gaat. Toeschouwers waren niet welkom in Alkmaar, om thuisvoordeel zo veel mogelijk te voorkomen. In het stadion zonder dak had de storm vrij spel. Beide ploegen hadden het daar zichtbaar lastig mee.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer