Onder meer de LA Lakers van LeBron James weigeren te spelen: “We hebben er genoeg van.”
Volledig scherm
Onder meer de LA Lakers van LeBron James weigeren te spelen: “We hebben er genoeg van.” © Carsten Koall/dpa

Het regent boycots in Amerikaanse sportwereld, Emma Meesseman: “Nooit gedacht dat ik kogelgaten op mijn t-shirt zou tekenen”

NBANa de boycot in de NBA zijn ook in andere Amerikaanse sportcompetities wedstrijden afgelast uit protest tegen het neerschieten van de zwarte man Jacob Blake door politieagenten in de Amerikaanse staat Wisconsin. Het toernooi ligt vandaag alvast stil, maar zal wel doorgaan, zo werd bevestigd. Ook onze landgenote Emma Meesseman liet zich al horen in het debat.

48 reacties

  • Charity Swinnen

    4 jaar geleden
    Omdat in de VS iedereen een wapen kan hebben, gaat de politie sneller over tot actie. In 1 seconde kan het gedaan zijn. Sommigen doen alsof ze een wapen hebben, als agent kan je niet altijd direct zien of het echt is, maar dat kan je wel je leven kosten. Het komt zover dat binnenkort niemand nog politieagent wil worden. En dat is te begrijpen! Je mag alleen nog vriendelijk vragen of ze, als het past aub hun wapen willen neerleggen
  • Fabian Goeminne

    4 jaar geleden
    Misschien kunnen we andere voorbeelden nemen dan sport- en Hollywoodsterren die sinds hun 11de al geen boek meer hebben gelezen en waarvan de voornaamste infomatiebronnen twitter en instagram zijn...
  • An Lycobs

    4 jaar geleden
    Als je weet dat hun handen jeuken om te schieten, gedraag je dan en lokt zeker geen provocatie uit met de politie.
  • Sabine Van de Kerkhove

    4 jaar geleden
    Stop met dat gedoe, langs alle kanten. Als men u tegen houdt, voor wat dan ook blijf staan, punt. Als je niets te verbergen hebt, wat is het probleem om uw papieren of kenbaar te maken De politie doet ook maar zijn werk, OK er zitten ook cowboys onder hen, maar daarom moet ge zelf geen indiaan willen zijn. Hou u aan de regels en wetten en de wereld zal er al heel anders uitzien.
  • Chris Verschraege

    4 jaar geleden
    Ik denk dat er een nieuwe regel voor de ordediensten moet komen. Pas nadat ze 5 keer beschoten zijn, mogen zij optreden. (Dit is sarcastisch hè) als er politie voor mij moest staan met de opdracht mij over te geven, dan steek ik mijn handen in de lucht en blijf ik stokstijf staan. Het is allemaal zo makkelijk. We moeten de zaken niet altijd omkeren.