Zes ondernemers willen Marc Van Ranst dagvaarden voor “roekeloze uitspraken”

 ©  Kris Van Exel

Bron: BELGA

Zes Vlaamse ondernemers willen viroloog Marc Van Ranst dagvaarden omdat hij volgens hen “onnodig grote economische en maatschappelijke schade heeft aangericht met ongenuanceerde en roekeloze uitspraken”. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Ze lanceren ook een online petitie.

Ondernemers Bart Deconinck, Rudi De Kerpel, Philip Nichelson, Tanguy Van Quickenborne, Tom De Bruyckere en Patrick Vermaerke eisen een symbolische schadevergoeding van 1 euro. Ze schakelen daarvoor advocaat Walter Damen in. Nog meer wensen ze dat Van Ranst achter de schermen duiding geeft, die door overheid in concrete richtlijnen wordt omgezet.

“Met de regelmaat van de klok verspreidt Van Ranst in de media en via Twitter zelf informatie en adviezen, nog voor de overheid deze heeft kunnen communiceren”, aldus De Kerpel. De oproep om niet naar Antwerpen te komen, had volgens de ondernemers “desastreuze gevolgen voor de lokale economie”.

In een reactie spreekt Van Ranst van “een politiek geïnspireerde hetze”. Hij denkt niet dat het tot een proces zal komen.

De aanklagers hebben intussen de website www.wijzijnboos.be gelanceerd, waarop ze naar eigen zeggen willen bewijzen dat hun verzuchtingen ook door een steeds groter deel van de publieke opinie gedragen worden. Daarop willen ze ook anderen hun steun laten betuigen. De petitie was donderdagochtend om 10.00 uur ruim 360 keer ondertekend.

bekijk ook

N-VA-schepen over bedreigingen Marc Van Ranst: “Calimero! Je oogst wat je zaait”

Grootste parenclub van Benelux weer open, Marc Van Ranst grapt: “Experten kunnen dit niet uitleggen, te weinig terreinervaring”

Rik Torfs over Marc Van Ranst: “Hij is iemand met een vrij extreme visie op de samenleving”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen