Photo News
Volledig scherm
© Photo News

OVERZICHT. Aantal nieuwe besmettingen daalt opnieuw, maar minder snel: “Stagnatie is niet ideaal om de scholen te heropenen”

Het gemiddelde aantal gerapporteerde nieuwe besmettingen met het coronavirus per dag op weekbasis blijft afnemen in België. Dat blijkt uit de dagelijkse cijfers van gezondheidsagentschap Sciensano. Het daggemiddelde in de week van 17 tot 23 augustus bedroeg 492,3 gevallen of 8 procent minder dan een week eerder. Het is de elfde dag op rij dat Sciensano een daling op weekbasis noteert, maar het gemiddelde lijkt de laatste dagen wel te stabiliseren.

31 reacties

  • WILFRIED BRACKE

    4 jaar geleden
    Marc Wouters heeft volledig gelijk. Mij interesseert ook niet het aantal besmettingen maar : zijn de mensen zwaar ziek, sterven ze eraan en dienen ze te worden opgenomen? Dit zijn de belangrijke vragen. Het virus zou volgens "experten" nooit weggaan. Heeft niemand dat gelezen? We zullen dus geneesmiddelen moeten vinden zoals bij de griep.
  • Patrick Wallaert

    4 jaar geleden
    Er zijn hier commentaren bij waarvan je achterover valt . Ik dacht dat de belg toch wel iemand was met een gezonde dosis verstand, maar dat valt dik tegen vooral de mensen die hier en op facebook reageren. Paniek is voor niets nodig mensen. Wacht maar af, als men nog maanden strenge maatregelen zal doen dan zal je de gevolgen volgend jaar wel zien. Amper coronadoden maar veel doden door andere omstandigheden ( ziektes, zelfmoorden , depressies enz ... ) Maar zover denken de paniekzaaiers niet.
  • Bert Swannet

    4 jaar geleden
    Moet men mss het aantal testen ook even weergeven!! Meer testen... meer besmettingen... slaagt helemaal op niets!
  • Gerry Cle

    4 jaar geleden
    In België daalt het aantal besmettingen terwijl haast overal ter wereld de besmettingen toenemen. Ik denk dat we best onze huidige regering bedanken voor hun snelle maatregelen en de adviserende virologen voor hun goede raad.
  • Monique Daele

    4 jaar geleden
    Daele Monique, met de eerste te grote versoepelingen was het streefcijfer 50.tegen1september100? Dit voor opening scholen maar voornamelijk economie.Voetbal, evenementen.Resultaat oktober een zware 2de golf.Horeca(indoor) samenkomst (indoor) alles zijn gewone gang.Scholen terug op afstand.thuiswerken en de brave burgers in hun kot.Gezond verstand gebruiken met nieuwe regels.