Kristel Verbeke groeide op in moeilijke omstandigheden.
Volledig scherm
Kristel Verbeke groeide op in moeilijke omstandigheden. © De Kringwinkel

Kristel Verbeke getuigt over armoede: “Voelen dat mensen op je neerkijken, dat is pas hard”

ShowbizzDe jeugd van Kristel Verbeke (44) was allesbehalve onbezorgd, vertelt ze in HUMO. Armoede verlamde een gezin dat al gebroken was door de scheiding van haar ouders en de dood van haar twee zussen. “Ik heb heel lang niet beseft dat ik in abnormale omstandigheden leefde." 

15 reacties

  • Anne Marie De Keersmaecker

    4 jaar geleden
    Kan mij dat goed voorstellen. Toen ik 12 was overleed mijn vader aan kanker, hij was de kostwinner,mama werkte niet.Zij moest het stellen met een overlevings-pensioentje, papa had maar 15 jaar gewerkt dus dat pensioen stelde niets voor. Mama kocht ons nieuwe kleren in de solden of we kregen afdragertjes van familie-leden,wij gingen later in het weekend werken om onszelf iets te kopen van betere kwaliteit.De frigo was gevuld ook al was het moeilijk.Dat heeft gevolgen gehad op mijn verdere leven
  • Kristine Delacourt

    4 jaar geleden
    Proficiat, Kristel, voor de mooie carrière die je hebt opgebouwd ondanks de moeilijkheden. Het was bij ons ook niet gemakkelijk, maar het helpt om gewoon je best te doen, veel te leren, en positieve mensen op te zoeken. En te beseffen dat pestkoppen zielige mensen zijn met een gigantisch minderwaardigheidscomplex.
  • Sharon Debeul

    4 jaar geleden
    Kristel, Dit is zeer moedig van u. U geeft armoede een gezicht.
  • Hermans Andre

    4 jaar geleden
    Kristel U bent niet de enige, mijn vader kreeg tuberculose als Ik 9 jaar was mijn moeder moest het stellen met het ziekengeld dat ze kreeg om 6 kinderen te voeden Mijn broer 19 jaar sterf aan een hersenbloeding. vader overleed op 64 jarige leeftijd nog een broer 25 jaar sterf aan leukemie Ik heb 2 maal beenmerg gegeven maar helaas,Mijn zus 56 jaar stierf van een hersenbloeding het leven kan hard zijn.
  • nicole desseyn

    4 jaar geleden
    Kristal ik weet ook wat armoede is m’n pa stierf jong ik heb hem zelfs niet gekend m’n bleef alleen met 4 kinderen we kregen nergens hulp er was toen geen OCMW of iets anders we leefden van m’n ‘wezengeld’ 5250 BF alles most daarvan betaald worden ik ging werken op 16jaar k heb nu 41,5 jaar gewerkt we hebben een huis kunnen kopen we zijn allemaal op ons pootjes geland en dat enkel door hard werken