Uit mails die de VRT kon inkijken, blijkt dat het kabinet van Jambon het overlijden van Chovanec al in februari 2018 omschreef als "vreemde zaak".
Volledig scherm
Uit mails die de VRT kon inkijken, blijkt dat het kabinet van Jambon het overlijden van Chovanec al in februari 2018 omschreef als "vreemde zaak". © Belga/RV

Inhoud mails gelekt: kabinet-Jambon noemde dood Jozef Chovanec al in februari 2018 “vreemd verhaal”

Gelekte mails die de VRT-redactie kon inkijken, tonen aan dat het kabinet van toenmalig minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) de zaak Chovanec al in februari 2018 omschreef als een “vreemd verhaal” en dat de Slovaakse ambassadeur hierover een onderhoud wilde met minister Jambon.

141 reacties

  • Jeannine Vanderpeypen

    4 jaar geleden
    Die man was hersendood al van in die cel, en niet 2 dagen nadien gestorven. Ze hebben hem in die cel verstikt dat is toch duidelijk te zien op alle beelden, waarom word dat weer allemaal in de doofpot gestopt ?
  • Jan Van de Velde

    4 jaar geleden
    De persvrijheid laat buitenstaanders niet toe de grondwettelijke taak van het gerecht over te nemen of medeburgers te lynchen. De scheiding der machten bestaat ook om het recht op een eerlijk proces te waarborgen. En een ambassadeur van Slowakije moet dat weten! Het gerecht is de enige die kan weten waarom het niet vooruitgaat. Best mogelijk dat er onvoldoende bewijzen zijn of dat bepaalde bewijsmiddelen ontoelaatbaar zijn of de redelijke termijn verstreken. Jambon zit daar zeker niet tussen.
  • willy staes

    4 jaar geleden
    Ik vraag mij af als dat in het buitenland gebeurd dat er ook zoveel tamtam over gemakt wordt. Het is natuurlijk ook een politiek speeltje voor de andere partijen .
  • David Van Medegael

    4 jaar geleden
    Jambon ontslag alsook de politiemensen die betrokken waren bij het incident op de luchthaven en zonder enige vergoeding. Fout is fout.
  • Lisette Theunis

    4 jaar geleden
    Het verhaal was zeker niet vreemder dan dat van Patrouille Linkeroever. Ondertussen konden die gasten gewoon blijven verder werken..De grote politiehervorming is uiteindelijk één grote farce gebleken.