Een beeld uit 2018: Messi knuffelt Dembélé en geeft een high five aan Coutinho. Een beeld dat we wellicht nooit meer te zien zullen krijgen.
Volledig scherm
Een beeld uit 2018: Messi knuffelt Dembélé en geeft een high five aan Coutinho. Een beeld dat we wellicht nooit meer te zien zullen krijgen. © EPA

Nog een reden voor Messi’s nakende vertrek? Barça gaf bijna miljard euro uit aan ‘versterkingen’, maar die vielen één voor één door de mand

FC BarcelonaBarcelona davert dezer dagen op z'n grondvesten met het nakende vertrek van Lionel Messi, die zijn buik helemaal vol heeft van al wat er verkeerd is gelopen in de recente clubgeschiedenis. Eén van die factoren is ongetwijfeld het transferbeleid: sinds de laatste Champions League-triomf in 2015 gaf Barça net geen miljard uit aan inkomende transfers en het overgrote deel daarvan aan spelers die nauwelijks een meerwaarde boden. Een overzicht van het transferbloedbad in Camp Nou.

2 reacties

  • Paul van de velde

    4 jaar geleden
    Voetbal draait niet meer om de sport maar om de "makelaars" die voetballers verkopen. DAT zijn de daders, daar draait alles rond.
  • Dave Janssens

    4 jaar geleden
    Misschien is het Mess zelf die door de mand valt? Het is niet dat die jongens niet kunnen voetballen maar als Messi met al zijn ervaring niet in staat is zo'n groep bij de hand te nemen en te leiden kunnen de gevolgen vele malen desastreuzer zijn. Ik heb niet bepaald de indruk dat hij een inspiratiebron is voor die gasten. Dat lijkt hij bij de nationale ploeg ook maar zelden te zijn. Nope, als het bij Messi niet naar z'n zin is gaat het hoofd tussen de schouders hangen en loopt hij weg.