Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © ANP

Ben Weyts stuurt richtlijnen rond ventilatie op school bij na reportage VTM Nieuws: ramen en deuren blijven liefst open

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) stuurt de richtlijnen over ventilatie en verluchting in klaslokalen bij. Zo is de aankoop van een CO2-meter aanbevolen en wordt aangeraden om ramen en deuren open te houden. Minstens moet de klasdeur op elk moment op een kier blijven staan. "Als de inzichten evolueren, dan moeten wij mee evolueren. Dan nemen we onze verantwoordelijkheid en actualiseren we de draaiboeken", zegt Weyts.

29 reacties

  • Johny vanderlinden

    4 jaar geleden
    't Zou in het parlement ook niet miskomen dat de vensters eens open blijven staan, misschien waaien er dan nieuwe ideeën binnen.
  • An Meynaerts

    4 jaar geleden
    Mensen lief met wat is men bezig, ik kom uit de tijd dat er kachels stonden in de klas en dat alleen de vensters open gezet werden tijdens de speeltijd. Er zaten dan ook tussen de twintig en vijfentwintig leerlingen in de klas en ja ik leef nog. Er werd niets gemeten en er werden geen regeltjes zoals nu gemaakt. Ik denk dat onze politiekers doorgedraaid zijn. Stop a.u.b. met die stommiteiten!
  • Regina Van Akker

    4 jaar geleden
    Die ramen open,daar kan ik nog inkomen, maar met de deuren open gaat het in de gangen een kakofonie van jewelste zijn. Niet iedere leerkracht heeft zijn klas onder controle en dat zal snel blijken...
  • Rik Tytgat

    4 jaar geleden
    Het lijkt er sterk op dat we er samen wel uitkomen, toch als de pers het nattevingerwerk van onze regeringen blijft toetsen aan de werkelijkheid, iets wat onze talloze ministers duidelijk niet doen.
  • Anja Lemmens

    4 jaar geleden
    Gaan onze ministers nu al regels opstellen door reportage’s op tv, misschien kunnen we vanaf morgen marmotten inzetten om beslissingen te nemen, kijken in welk gaatje ze lopen en zo beslissen wat er moet gebeuren zo kon je op tv prijzen winnen of gokken op de uitslag van de voetbal weet je nog wel.