Egbert Lachaert (Open Vld).
Volledig scherm
Egbert Lachaert (Open Vld). © BELGA

Egbert Lachaert (Open Vld) kiest voor Vivaldi-coalitie: “Maar we zijn er nog lang niet”

Kort voor zijn bezoek aan de koning heeft opdrachthouder Egbert Lachaert (Open Vld) aan N-VA laten weten dat hij nu toch voor een federale regering zonder hen gaat, zo werd bevestigd aan De Morgen. Daarmee is hij officieel de weg naar een Vivaldi-coalitie (liberalen, socialisten, groenen en christendemocraten) ingeslagen. Lachaert tempert in een statement aan VTM NIEUWS wel meteen de verwachtingen: “Vivaldi is er nog lang niet: met de groenen loopt het constructief, maar met de socialisten is het heel moeilijk om een deal te sluiten.”

433 reacties

  • Kris Platteau

    4 jaar geleden
    Lachaert gaat de PS veel moeten geven, of socialisten, N-Va, PVDA, en Vlaams Belang gaan voor verkiezingen gaan. De liberalen spelen veel te hoog boven hun gewicht, en zullen gaan betalen omwille van het afschieten van het historische PS-N-Va akkoord alleen maar omdat ze zich halstarrig vast willen blijven houden aan de macht.
  • Gino Sinnesael

    4 jaar geleden
    Open Vld verkoopt Vlaanderen en België aan de PS. maar "het is niet voor de postjes". Hoe de grootste verliezers van democratische verkiezingen mogen beslissen wat er in een land moet gebeuren, en zo aan de macht kunnen blijven... Dit kan enkel in België! België is sedert het "cordon sanitaire" al geen democratie meer!
  • Philippe Huon

    4 jaar geleden
    Zolang we blijven werken met een democratie gebouwd op populariteit, zal het nooit werken. Maak er een kennis en intelligentie test van ipv een populariteitstest. Dit wil wel zeggen dat 90% van onze politiekers een ander job moeten zoeken.
  • Karel Valgaern

    4 jaar geleden
    Alfons, er word toch rekening gehouden met onze keuzes bij de stemming? Een parlementaire meerderheid is ALTIJD rekening houden met verkiezingen. Of vind je dat uw stem, of een stem voor een bepaalde partij, meer telt of waarde heeft?
  • Ann Verschueren

    4 jaar geleden
    Wanneer gaat Filip eens een ruggengraat krijgen en een einde maken aan die poppenstoet die maar geen einde kent?