Mechelen treedt hard op na klachten over roekeloos rijgedrag: in maand tijd zes auto’s van wegpiraten in beslag genomen

 ©  Politie Mechelen-Willebroek

De Mechelse politie heeft in een maand tijd zes wegpiraten uit het verkeer gehaald en hun auto in beslag genomen.

tg

Al geruime tijd krijgen de lokale politie Mechelen-Willebroek en het stadsbestuur meldingen van verkeersoverlast: snelheidsovertredingen, roekeloos rijgedrag en andere verkeersinbreuken. Ook in woonwijken waar kinderen spelen. Daarop heeft burgemeester Alexander Vandersmissen besloten om de wegpiraten uit het verkeer te halen en hun wagen aan de ketting te leggen.

De teller staat intussen al op zes. Woensdag, werd nog een voertuig aan de kant gezet en getakeld.

“Gisteren ontving de politie meerdere meldingen van roekeloos rijgedrag, zeg maar straatracen, op de Tervuursesteenweg. De chauffeur werd aan de kant gezet en zijn voertuig is in beslag genomen”, zegt burgemeester Vandersmissen.

“De bestuurlijke inbeslagnames van voertuigen zijn natuurlijk geen opbod, maar volgens mij noodzakelijk om de verkeersveiligheid en leefbaarheid in onze stad te bewaken. Veiligheid blijft voor mij dan ook een prioritair aandachtspunt”, aldus nog de burgemeester.

Het is uiteindelijk het parket dat beslist wat er met de voertuigen gebeurt. Ofwel gaan ze na verloop van tijd terug naar de bestuurder, of kan de rechter -in uitzonderlijke gevallen- beslissen om een wagen definitief in beslag te nemen. Het voertuig kan dan openbaar verkocht worden en de opbrengst gaat naar de Belgische Staat.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen