©  Photo News

Nu ook officieel: Sinan Bolat voor twee seizoenen naar AA Gent

Sinan Bolat heeft voor twee seizoenen getekend bij AA Gent. De 31-jarige doelman was vrij nadat zijn contract bij Antwerp afgelopen zomer afliep.

Vincent Van Genechten

“Bolat brengt heel wat ervaring met zich mee”, klinkt het bij de Buffalo’s. “De 31-jarige doelman speelde al meer dan 200 wedstrijden in de Jupiler Pro League, 32 Europese wedstrijden (10 in de Champions League, waarvan 3 voorrondewedstrijden, en 22 in de Europa League, waarvan 4 in de voorrondes). Hij startte zijn carrière bij KRC Genk. Nadien volgden Standard, Porto en uitleenbeurten aan Kayserispor, Galatasary, Club Brugge, Nacional en Arouca. In 2017 maakte hij definitief de overstap naar Royal Antwerp.”

Bolat is na Nurio Fortuna, Niklas Dorsch, Tim Kleindienst, Jordan Botaka, Alexandre De Bruyn, Davy Roef en Dino Arslanagic al de achtste Gentse transfer deze mercato. Hij krijgt met Laszlo Bölöni een oude bekende als trainer. De Buffalo’s begonnen de competitie wel met een 0 op 9.

LEES OOK. Thomas Kaminski voorgesteld bij Blackburn… vanuit hotelkamer: “Ik kan mijn ploegmaats tot hier horen trainen”

In het seizoen 2008-2009 werd hij kampioen met Standard onder leiding van Laszlo Bölöni, die recent Jess Thorup opvolgde op de bank van Gent. Bolat moet bij de Buffalo’s tussen de palen de concurrentie aangaan met Davy Roef en Colin Coosemans.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer