Ook al zijn mondmaskers verplicht op het openbaar vervoer, toch vrezen veel ouders dat hun zoon of dochter er besmet zal raken met het coronavirus.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook al zijn mondmaskers verplicht op het openbaar vervoer, toch vrezen veel ouders dat hun zoon of dochter er besmet zal raken met het coronavirus. © Benny Proot

Wie durft z’n kinderen nog op een (overvolle) bus naar school te zetten? VAB vreest dat ouders massaal voor auto zullen kiezen

Durven ouders in deze coronatijden hun kinderen nog met het openbaar vervoer naar school te sturen? Normaal neemt zowat de helft van alle middelbarescholieren de bus of de tram, maar VAB vreest dat dit er nu een stuk minder zullen zijn — en dat velen met de auto gebracht zullen worden. “De verkeersveiligheid in schoolomgevingen komt nog meer onder druk te staan.” Alles over de terugkeer naar school vind je in dit dossier

19 reacties

  • Ward Berden

    4 jaar geleden
    Ze zouden beter meer en bredere wegen maken voor auto's, dan staan ze al een heel stuk minder in de file en is de uitstoot ook een pak kleiner.
  • Andy Van de velde

    4 jaar geleden
    Deze morgen een overvolle bus gezien, iedereen op elkaar geprakt als sardienen in een potje. Ze hadden wel een mondmasker op. Ik stel mij daar toch vragen bij hoor! En dan mag je al blij zijn dat de bus op tijd is of zelfs komt!
  • Guillaume Buelens

    4 jaar geleden
    Met de fiets naar school, geen haar op mijne kop dat politie mij moet komen vertellen dat ze dood gereden is
  • zina riffia

    4 jaar geleden
    Mijn kindjes zet ik te voet af op school. Is maar een paar minuten stappen. Respect voor de ouders die grote afstanden moeten afleggen.
  • Griet Maes

    4 jaar geleden
    Ik zie hier leerlingen met de bus komen die ocharme 5 km van de school wonen én perfect rustige (park)wegen hebben om tot aan de school te fietsen. Het lijkt mij maar logisch dat die nu met de fiets naar school beginnen te komen! Die van mij hadden al lang een schop onder hun kont gekregen richting fiets hoor, ipv een busabonnement te kopen!