Bart De Wever en Georges-Louis Bouchez.
Volledig scherm
Bart De Wever en Georges-Louis Bouchez. © Belga/Photonews

De Wever en Bouchez reageren op Vivaldi-coalitie: “Het verdriet van Vlaanderen? Daar had je vroeger aan kunnen denken”

Bart De Wever reageert via Twitter teleurgesteld op de keuze van Egbert Lachaert (Open Vld) voor een Vivaldi-coalitie. MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez was er echter als de kippen bij om hem te counteren.

92 reacties

  • Peter Van AEL

    4 jaar geleden
    Geen federale verkiezingen meer, maar een fed.regering proportioneel gevormd uit de regeringspartijen van de gewesten . Eigenlijk meer een overlegorgaan. Alle bevoegdheden overdragen naar de gewesten behalve het leger, de nationale bank,diplomatieke dienst sociale zekerheid federaal uitdovend over 4 jaar met wel een solidariteits clausule ingeval nodig. Afschaffen van de senaat, een en dezelfde regering voor gewesten en gemeenschappen, één Brussels stadsgewest beperkt tot de huidige 19 gemeenten
  • vanaeken jokke

    4 jaar geleden
    Confederalisme Roger Dyussens dat wil NVA u zegt splitsen u liegt.Al van 1830 aan de Vlaamse uier hangt honderden miljarden heeft ontvangen en nog steeds zelf voor zijn onderhoud kan zorgen wil dat zeggen dat in het zuiden profiteurs in de politiek rondlopen.Die het niet nodig vinden er voor te zorgen dat de werkeloosheid moet opgelost worden en bedrijven moeten aangetrokken worden.Jaarlijks 10 miljard Vlaams belastinggeld in de Waalse bodemloze put waarvoor Vlaanderen moet besparen Roger.
  • Marianne Van den Lemmer

    4 jaar geleden
    Het verdriet van België: dat is het cordon.
  • Gerard Teeuws

    4 jaar geleden
    Aan alles komt een eind. Verkiezingen komen er nu of binnen 2 jaar. Hoe langer het zal duren hoe erger het zal worden. De afrekening komt toch. Maar eerst komen schone beloftes. Veel beloven en weinig geven doet de zotten in vreugde leven.
  • bert pare

    4 jaar geleden
    Bouchez gaat er vanuit dat de visjes op het droge zijn en dat lijkt wel mogelijk te worden op korte termijn maar ik heb een vermoeden dat het vormen van deze coalitie in 2024 de doodsteek voor het België in zijn huidige vorm wordt. Ze zullen tegen een te sterk Vlaamsgezind blok moeten optornen.