Joe Biden en running mate Kamala Harris.
Volledig scherm
Joe Biden en running mate Kamala Harris. © REUTERS

Biden haalt zwaar uit naar Trump: "Hij hoopt op meer geweld, niet minder”

De Democraten rond presidentskandidaat Joe Biden hebben zittend president Donald Trump hard aangevallen en verwijten hem de coronacrisis verkeerd te hebben aangepakt. De pandemie is "meedogenloos", zei Bidens kandidaat-vicepresident Kamala Harris. "Die kun je niet stoppen met een tweet." Biden zelf, beschuldigt Trump ervan profijt te willen halen uit de gewelddadige onlusten in het land. Hij deelde ook mee dat hij weer zelf campagne gaat voeren op het terrein in enkele swingstates: de kantelstaten waar noch de Republikeinen, noch de Democraten een duidelijke meerderheid hebben.

3 reacties

  • Carla Van Geel

    4 jaar geleden
    De "verdeel en heers" strategie is altijd giftig en heeft meer dan eens voor opstanden, revoluties en oorlogen geleid. In zaken is het deze methode die Trump "groot" maakte maar een land leiden..neutraal voor de hele bevolking instaan en problemen oplossen zonder persoonlijke winst druist daartegenin. Als de nood het hoogst is in crisistijden zonder uitzicht ontstaat er idolatrie en dat past in het Trump kraam.
  • Jerome Steens

    4 jaar geleden
    Trump wil helemaal geen geweld het zijn de democraten die het allemaal toelaten , denk dat de meeste mensen hier niet weten hoe het allemaal werkt in Amerika .
  • lars vandenberge

    4 jaar geleden
    Trump heeft de voorbije 4 jaar niks anders gedaan dan haat gezaaid en tegenstellingen vergroot. Amerika is nog nooit zo verdeeld geweest en het geweld en de spanningen nooit zo groot. Het ergste is dat Trump toegeeft dat hij vooral goed is in verdeeldheid zaaien en dat zijn kiespubliek dat allemaal slikt.