Rousseau wil nieuwe verkiezingen als er halfweg september geen nieuwe regering is.
Volledig scherm
Rousseau wil nieuwe verkiezingen als er halfweg september geen nieuwe regering is. © Bob Van Mol

Conner Rousseau (sp.a): “Schaf lopende zaken af”

PolitiekSp.a-voorzitter Conner Rousseau wil lopende zaken afschaffen en snoeien in het aantal parlementsleden. Dat zegt hij in een interview met De Krant van West-Vlaanderen. Als er halfweg september - wanneer de regering opnieuw het vertrouwen moet vragen aan het parlement - geen nieuwe regering is, moeten er nieuwe verkiezingen komen, klinkt het.

182 reacties

  • Luc Ver Eecke

    4 jaar geleden
    Ben volledig akkoord ( voor de eerste keer ) met hem . En zo zal spa nu volledig weg zijn , goed zo ! En zeker ook senaat weg daar zitten al de opgeviste die dus geen job meer hadden zoals den ( bletér ) den overloper Bertje Anciaux. Hoeveel partijen heeft de deze al doorgelopen ?? Ben tel kwijt . Trekt het hem niet aan als hij maar betaald word .
  • Jan Deroover

    4 jaar geleden
    Waarom doet hij er niets aan, om te beginnen in eigen partij ? Inderdaad, omdat het enkel verkiezingspraat is van een reclameboy. De enigen die er consequent iets aan gedaan hebben en proberen te doen, oa afschaffen senaat bv, is de Nva. Doch zij worden steeds afgeblokt, in de eerste plaats door de Spa.
  • Roger Vanthillo

    4 jaar geleden
    Men kan Rousseau moeilijk ongelijk geven. Als hij het dan ook nog meent en bij regeringsonderhandelingen ook deze eisen stelt zal de burger terug wat meer in de politiek geloven en hem er zeker niet voor afstraffen. Het zijn wel niet enkel ministers die zich hierin wentelen. Ook het overtal aan parlementsleden komt het goed uit. Met een riant inkomen + extra voordelen en privilegies en een lopende anciënniteit trachten ze lang mogelijk te rekken.
  • Gilbert Vermeersch

    4 jaar geleden
    Hij blijkt werkelijk een van de betere rode politiekers te worden. Van een NVA’r.
  • bert pare

    4 jaar geleden
    Het mag niet de bedoeling zijn om rap en gauw een regering te vormen. Het moet de bedoeling zijn om een solide regering op de been te brengen. Het mag duidelijk zijn dat dit in een land met 2 democratieën elk hun eigen partijen dit niet meer lukt. Hoe kan een regering van 8 partijen O-vld - MR - PS - Spa - Ecolo - Groen - Cd&v - Cdh nu nog tegemoet komen aan de beloftes van al die partijen en dan nog de meerderheid van de Vlamingen niet bedienen. Dit land in zijn huidige vorm is op.