Nikola Motor Corporation ontwikkelt vrachtwagens en pick-ups die rijden op elektriciteit en waterstof.
Volledig scherm
Nikola Motor Corporation ontwikkelt vrachtwagens en pick-ups die rijden op elektriciteit en waterstof. © Nikola Motor Corporation/Reuters

Topman Trevor Milton van Nikola deelt 189 miljoen euro uit aan vijftig werknemers

Trevor Milton, topman van de elektrische vrachtwagenbouwer Nikola, deelt voor 189 miljoen euro aandelen uit aan zijn eerste vijftig werknemers. “Ze hebben Nikola groot gemaakt”, zegt de excentrieke CEO van het bedrijf dat wordt omschreven als ‘het nieuwe Tesla’. Omgerekend krijgt elk van die werknemers gemiddeld 3,8 miljoen euro.

6 reacties

  • Ronny Hanssen

    4 jaar geleden
    En hoeveel werknemers werken daar? Dit zullen wel investeerders zijn met een hoge functie. Zo niet gaat er jaloezie zijn tot boven de hemel. Als je hier 51 werknemers dit bedrag uitbetaald hou je er s’anderdaags geen 3 meer van over en je kan ze geen ongelijk geven ook !
  • Johan Portier

    4 jaar geleden
    Ik begrijp je punt niet Emiel, wat heeft dit met ontslag te maken dan? Kost veel minder? 3,8 miljoen per persoon? Wat doe jij dan professioneel, topvoetballer of zo? Ik vind dit een zeer straf gebaar van die ceo en eigenaar. Mooi.
  • Bart De keuster

    4 jaar geleden
    He Emiel een ontslagpremie van 3,9 miljoen noem ik toch niet gejost , daar voor mogen ze me direct ontslagen !!!
  • Geert Vaelen

    4 jaar geleden
    Dan zou ik toch nu al de helft van mijn aandelen als werknemer verkopen en de andere helft houden in geval het flopt. Dan heb je nu tenminste al iets gehad. Of zouden er nu ineens enkelen zijn die alles verkopen en vertrekken?
  • emiel wouters

    4 jaar geleden
    Ja en daarna komt het ontslag, de premie hebben ze dan al gekregen en nu bestaat er geen discutie, ze moesten het maar niet aangenomen hebben. De nieuwe vorm om mensen te ontslaan. Kost veel minder. Een (ontslag)premie weiger je nu toch niet, daar ben je toch blij om. Neen je bent enkel gesjost.