©  RR

Lierse K. huurt Hotman El Kababri van Zulte Waregem

Na het vertrek van achttien kernspelers blijft Lierse K. verder bouwen aan zijn vernieuwde kern. Met Hotman El Kababri werd intussen een veertiende aanwinst gerealiseerd. De 20-jarige Belg komt op huurbasis over van Zulte Waregem. Hij is morgen al speelgerechtigd voor de thuismatch tegen RWDM.

Na het vertrek van achttien kernspelers blijft Lierse K. verder bouwen aan zijn vernieuwde kern. Met Hotman El Kababri werd intussen een veertiende aanwinst gerealiseerd. De 20-jarige Belg komt op huurbasis over van Zulte Waregem.

Hotman El Kababri is een jeugdproduct van Anderlecht, waar hij vorig seizoen eind juli debuteerde in de Jupiler Pro League tegen Oostende. Het zou meteen het enige wapenfeit worden van El Kababri, die de voorbije wintermercato aan Zulte Waregem werd verkocht. Op dat moment waren ook Fortuna Düsseldorf, Hertha Berlijn en Willem II geïnteresseerd in het jonge talent, dat verkoos om in eigen land te blijven. Een half seizoen lang rijpte hij onder de vleugels van Francky Dury, maar de prille twintiger hoopt weldra op het Lisp meer aan spelen toe te komen.

El Kababri kan als rechterflankverdediger of verdedigende middenvelder worden uitgespeeld. In Lier zal hij vooral met Yentl Van Genechten in de weegschaal komen te liggen voor een basisstek op de rechterflank.

Kurt Guldentops

MEER OVER Challenger Pro League

Meer sportnieuws