Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Vier op tien Belgen dreigen digitale trein te missen

Bijna één op de drie huishoudens met lage inkomens beschikt niet over een internetverbinding en 40 procent van de Belgische bevolking heeft zwakke digitale vaardigheden. Dat percentage stijgt tot 75 procent bij mensen met lage inkomens en een laag opleidingsniveau. Deze bevindingen staan in de 'barometer van de digitale inclusie' die op initiatief van de Koning Boudewijnstichting gemaakt werd door onderzoekers van de VUB en de UCLouvain.

12 reacties

  • Ivan Beelaert

    4 jaar geleden
    Zelfs als je een goeie stielman bent met je handen kan je niet zonder PC en internet.Dit is nu een maal de vooruitgang,probleem is bij ons dat dit allemaal veel te duur is en gewone mensen zich dit niet of nauwelijks kunnen aanschaffen.
  • Geert Bancken

    4 jaar geleden
    Sommigen doen dit puur uit overtuiging. Was het leven beter of slechter na de massale opkomst van het internet? Ik weet het wel...
  • Eric Grosemans

    4 jaar geleden
    @ Jean Vermote, dat is waar, alleen gaan ze niet vanuit India, Vietnam of Noord Korea komen om uw wc te ontstoppen. Daarom is het belangrijk dat ook hier goede handenarbeiders zitten. Met wat getokkel op een klavier gaat ge het niet oplossen.
  • Ronald Roelants

    4 jaar geleden
    Pff Digitaliseren : op den duur wordt de PC een doel op zich en geen middel waar het oorspronkelijk voor diende. Je krijgt geen dienstverlening meer, je wordt verantwoordelijk voor alles maar de prijzen zakken niet. PC geeft niet minder werk maar meer werk tenzij je jong bent of geen werk hebt of gepensionneerd en je al de tijd hebt.
  • Jean Vermote

    4 jaar geleden
    Vergeleken met Nederland hebben we de digitale boot totaal gemist. Internet in gewoon veel te duur hier en te beperkt. Ook aan Tom Dossche dit, enkel met handen werken komen we er niet, dat kunnen ze in Indië, Vietnam en Noord Korea ook.