De zetel van Sodexo in Brussel.
Volledig scherm
De zetel van Sodexo in Brussel. © Shutterstock

380 banen op de tocht bij Sodexo: “Wedden dat ze binnenkort flexibele arbeidskrachten gaan inhuren?”

De directie van Sodexo België heeft tijdens een bijzondere ondernemingsraad de intentie aangekondigd om het personeelsbestand met bijna 380 personen af te slanken. Reden is de krimpende vraag van haar klanten in de cateringdienstensector als gevolg van de coronacrisis. Het nieuws kan op weinig begrip rekenen bij de vakbonden. “Wedden dat ze over een paar maanden onzekere en flexibele arbeidskrachten zullen inhuren om de ontslagen werknemers te vervangen?”

20 reacties

  • Johny vanderlinden

    4 jaar geleden
    Paul Standaert, een beetje respect voor de mensen die in de kantine werken, veel van die bureaumensen kunnen soms nog wat leren van de mensen van de kantine, bijvoorbeeld met mensen omgaan, veel van die bureaumensen zijn niet meer nodig als er geen voetvolk rondloopt.
  • Roland Peeters

    4 jaar geleden
    Sodexo is zo'n bedrijf geworden waar niemand nog zicht op heeft door splitsen,onderverdelen,enz.Daardoor wordt de top van directeurs,onderdirecteurs zo groot dat het ten koste gaat van het personeel en de bevolking opdraait om beleggers te betalen.
  • Julien Van Damme

    4 jaar geleden
    Beste Wendy Van Meel,zoals daarboven aangegeven heeft de diensten - en maaltidchequesafdelngen daar nitets mee te maken ,geen paniek het is enkel de cateringafdeling.
  • Patrick Mechels

    4 jaar geleden
    Geef de mensen extra pensioen en/of loon in de plaats. Dit in tegenstelling voor aftrekposten voor werkgevers. Iedereen doet uiteindelijk zelf met dat deel waar hij recht op heeft voor zijn eigen behoeften.
  • Leo Van Rillaer

    4 jaar geleden
    @Paul Standaert, groot gelijk. Jammer genoeg blijkt het meermaals een euvel te zijn waar de grote meerderheid aan lijdt, namelijk een totaal gebrek aan kennis, maar wel een meningske hebben.