Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Alle vragen over het nieuwe schooljaar: hoe veilig is het nu? En wat met die (overvolle) bussen? Lees het in dit dossier

Nog enkele dagen en het is zover: 1,2 miljoen kinderen zullen dinsdag 1 september opnieuw naar school gaan en dat zorgt voor gespannen zenuwen, nog meer dan gewoonlijk: bij leerlingen, ouders en leerkrachten. Maar er zijn ook nog veel vragen. Een antwoord op die vragen vindt u terug in dit dossier.

10 reacties

  • Alison Christiaens

    4 jaar geleden
    Ik ben een risicopatient ik heb vorig schooljaar mijn kinderen kunnen thuishouden met een papier van mijn behandelende arts . Hoe zit het met dit jaar , kan dit ook .en hoe zit het dan met de lessen kunnen er taken doorgestuurd worden of zoals clb voorstelde bed-net..
  • Enrique Nanderlues

    4 jaar geleden
    Weyts duwt zijn wil door, maar niet ten goede van volksgezondheid. 1 dode of voor het leven getekend persoon is al te veel. er zijn momenteel nog superveel besmettingen, en dan al die tieners samen proppen op een bus en de klas? aan gat van 12 met concentratiestoornissen vragen om 8uur met een mondmasker te leven, omdit dit goed is voor zijn opleiding? Ik denk het niet. Weyts wil en Weyts krijgt. SLECHTSTE minister (van onderwijs) tot nu toe. nu ja Jmbon doet het anders ook niet zo goed...
  • Janine Buelens

    4 jaar geleden
    Deuren openzetten: denk je dat kleuters die eerste schooldagen gaan binnen blijven. Er zijn er die huilen en naar huis willen. Een deel van onze lokalen kan zelfs geen ramen open zetten. Dus hoe moeten die verluchten. Maar toch starten we wol goede moed en zullen we als leerkracht alles geven.
  • Dirk Andries

    4 jaar geleden
    Hoeveel leerlingen mogen er in het secundair onderwijs in één klas zitten? Is er tussen de leerlingen een minimum afstand te respecteren?
  • Honey Pony

    4 jaar geleden
    Klassen ventileren, nu gaat dat nog. Wat gaan ze doen als winter is?