.
Volledig scherm
. © Photo News/Facebook Vlaams Belang

Facebook speurt ook naar oude Zwarte Piet-foto’s: Vlaams Belang kreeg al verschillende waarschuwingen

Facebook verbiedt sinds kort afbeeldingen van Zwarte Piet, maar nu blijkt dat die nieuwe regels ook retroactief werken. Vlaams Belang laat weten dat de partij al verschillende meldingen kreeg over oude foto’s die in strijd zijn met de richtlijnen. Als de partij de bewuste foto’s niet verwijdert, riskeert ze van Facebook gegooid te worden. Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken is niet te spreken over het beleid: “Facebook maakt hier niet de wetten, wij doen dat.”

23 reacties

  • EMIEL DE KNOP

    4 jaar geleden
    Laat onze tradities voort bestaan . Facebook zou zich beter bezig houden met al die pestberichten van het net te halen. Zwarte Piet forever.
  • Patrick Verbelen

    4 jaar geleden
    Stoppen met adverteren op farcebook,
  • Verwimp Francois

    4 jaar geleden
    Weet je wat , zal die facebook is onmiddelijk verwijderen se , opgelost " en ze moesten dat allemaal doen .
  • Eric Vanquickelberghe

    4 jaar geleden
    Johan Groenen. U heeft overschot van gelijk. Maar de smeerlapperij aan heel dat facebookgedoe is dat wanneer je eraf wil, of erafgegooid wordt zij uw gegevens toch blijven misbruiken. Daar doet de regering geen bal aan. Je geraakt dus nooit echt van da FB vanaf. Zeg maar big brother die je altijd blijft volgen.
  • Patrick Marinus

    4 jaar geleden
    Niet alleen worden allerlei foto's en uitspraken verwijderd, op die manier wordt ook onze cultuur weggeveegd en dat is onaanvaardbaar! Onze tradities én waarden worden door de afrekencultuur, zonder rekening te houden te houden met erfgoed, uitgewist omdat iemand met lange tenen zich beledigd voelt. De noden van de velen moeten wijken voor de noden van die ene? Is dat rechtvaardig? Ik denk het niet...