Volgens een nieuwe studie leven kinderen tussen 4 en 6 jaar op een vakantieritme: ze kruipen later in bed en staan ook later op.
Volledig scherm
PREMIUM
Volgens een nieuwe studie leven kinderen tussen 4 en 6 jaar op een vakantieritme: ze kruipen later in bed en staan ook later op. © Getty Images

Corona lokte ook bij kinderen meer slaapproblemen uit: slaapexpert Annelies Smolders vertelt hoe je dat fikst tegen de start van het schooljaar

Later gaan slapen. Duizenden schaapjes tellen. Meer slaapwandelen en knarsetanden. Ook kinderen en jongeren voelen het effect van corona op hun nachtrust. Slaapexpert Annelies Smolders geeft enkele tips om dat recht te trekken. Nog net op tijd voor 1 september. “Laat je kind niet te lang gamen, maar lees een verhaaltje of zet de televisie aan.” 

1 reactie

  • Pol Van Gils

    4 jaar geleden
    Wij hebben 3 kinderen nog nooit problemen mee gehad. Als je uw kinderen rustig opvoed dan heb je geen raad van tante kaat nodig hoor. Als ik dat allemaal lees weet er precies niemand meer hoe je een kind moet opvoeden. Gewoon normaal doen en alles komt goed!