De missie van Egbert Lachaert is met een week verlengd.
Volledig scherm
PREMIUM
De missie van Egbert Lachaert is met een week verlengd. © Photo News

ANALYSE. "Het is wachten op CD&V, maar die zit in een zetel: Lachaert dreigt zijn eigen mislukking te organiseren”

De koning heeft de opdracht van Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert verlengd tot 4 september. Het is vooral wachten op CD&V, dat nog geen duidelijke keuze heeft gemaakt of het meegaat in het Vivaldi-scenario. Maar gek genoeg heeft Lachaert CD&V zelf in een zetel gezet om niet te hoeven kiezen, zegt onze politieke analist Carl Devos. 

122 reacties

  • Willy Bogaert

    4 jaar geleden
    Vlaanderen wordt verkocht
  • Serge Aernoudt

    4 jaar geleden
    Aan de reacties te zien zijn er niet veel mensen gelukkig met de huidige gang van zaken. Lachaert wordt Lachtaert.
  • Alain Provist

    4 jaar geleden
    Wat zijn we met politici die oorlog voeren onder elkaar? denken jullie dat diezelfde mensen in staat zijn een land te regeren? Ze mogen allemaal vertrekken en plaatsmaken voor mensen die echt geven om dit land.
  • Kristof Louies

    4 jaar geleden
    Tijd voor nieuwe verkiezingen. Gaat dat veel veranderen ? Neen , het zullen dezelfde partijen zijn die een compromis gaan moeten vinden...maar degenen die boven hun kiezersmandaat vasthouden aan hun programma mogen nog is gewezen worden op de wil van de kiezer. Lachaert ...triestige zaak...hoe geloofwaardig ben je nog als je op zo n korte tijd als voorzitter je kar keert waarvoor je voorzitter bent geworden. Open VLD zal zwaar afgestraft worden. En terecht
  • Bas-Henk Ramkema

    4 jaar geleden
    Beste Mr Lachaert, u zal de geschiedenis ingaan als de heer die Belgie de doodsteek gaf. Hierna kan je beter bij je vrienden in Wallonie gaan wonen. En Vlaams Belang zal als laatste lach(aert)en, wacht maar af.