Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © REUTERS

Wat voor killer is corona nu echt? Half zo dodelijk als hartfalen, drie keer fataler dan ergste kanker

Corona heeft dit jaar in ons land meer doden gemaakt dan eender welke vorm van kanker. Ook al lijkt het virus zich nu al geruime tijd als een milde griep te gedragen, het is intrinsiek een killer die zich in korte tijd naar de top van de doodsoorzaken in België heeft gewerkt. Het zijn statistieken die heel hard roepen: 'Pas op!' Of ze ook de scherpe maatregelen rechtvaardigen die nu nog altijd gelden, is een aparte discussie.

21 reacties

  • Chris Devlaeminck

    4 jaar geleden
    In vele café's en clubs waar de mensen elkaar goed kennen is er, eenmaal neergezeten en maskers af, weinig te zien van 'social distancing'. Wat ik ook zie is dat mensen meer en meer samenkomen om wat te drinken en te babbelen op locaties waar praktisch geen controle en verklikking mogelijk is. M.a.w.,hoe 'draconischer' de maatregelen, hoe meer mensen ze stilzwijgend ontlopen. Dus kan men moeilijk inschatten hoe doeltreffend ze zijn als ze niet worden nageleefd.
  • emiel wouters

    4 jaar geleden
    Dat is niet wat wij ons moeten afvragen. Wat wij moeten vragen is, "hoe komt het dat wij ALTIJD achterlopen op alle virussen en ziekten?". Het antwoord is heel duidelijk. Omdat wij de oorzaak zijn van dit alles. Neem de oorzaak weg en dan zal de rest ook stilaan verdwijnen, of in veel mindere maten iets erg veroorzaken. Wij moeten er enkel iets aan doen.
  • pipo de clown

    4 jaar geleden
    Als men de cijfers opsplitst tussen overleden met corona of overleden aan corona krijgt men een heel ander en juister beeld. Net daar ligt de manipulatie van het WHO en hun wetenschappers.
  • Jozef Hendrickx

    4 jaar geleden
    De grote hoeveelheid doden die zijn gevallen komenuit de WZC ,dat heeft te maken met de beslissing van de virologen ,begin lockdown,om mensen boven de 75 niet meer te behandelen . De virologen enzeker VanRanst ,uitspraak mondmaskers is nutteloos, zijn rechtstreeks verantwoordelijk voor de overstrefte in WZC .
  • Broeckhoven Chris

    4 jaar geleden
    Hoeveel echte doden en hoeveel vermoedelijke? Doe eens navraag bij de woonzorgcentra!