Direct naar artikelinhoud
Wielrennen

UCI start onderzoek naar ‘object’ dat uit zak van Evenepoel viel bij val, Quick.step reageert verontwaardigd

Beeld Photo News

De Internationale wielerunie (UCI) heeft aangekondigd dat ze een onderzoek start naar een ‘object’ dat uit de achterzak van Remco Evenepoel viel tijdens zijn zware valpartij in de Ronde van Lombardije.  Ploegleider Davide Bramati reageert verontwaardigd. Ook Patrick Lefevere roert zich.

en

"Wij hebben de CADF (een antidopinginstelling, red.) gevraagd om de televisiebeelden verder te onderzoeken en getuigen te ondervragen over het object dat uit de zak van Evenepoel viel", verklaarde de voorzitter van de UCI David Lappartient, op een persmoment bij de start van de Tour de France in Nice. 

De beelden waarop te zien is dat sportdirecteur Davide Bramati een object uit de achterzak van Evenepoel haalt, hebben geleid tot heel wat bedenkingen op de sociale media.

Twitter bericht wordt geladen...

Ploegleider Bramati snapt de commotie niet. Hij laat weten dat hij “niets illegaals” heeft verwijderd. “Ik snap niet hoe men dat zelfs zou kunnen denken”, reageert de sportdirecteur verontwaardigd. 

Patrick Lefevere roert zich in zijn column in Het Nieuwsblad. “Davide Bramati is na de val van Remco afgedaald in de ravijn en heeft alle ­harde voorwerpen verwijderd om hem van bijkomende blessure te vrijwaren: zijn helm, zijn radio en ook een bidon - in dit geval een houdertje van maar een paar centimeter groot. Op de beelden is alleen dat bidonnetje - te zien omdat dat natuurlijk het meest tot de verbeelding spreekt.”

‘Bepaalde data’

UCI-voorzitter Lappartient had het ook over data die zouden zijn overgebracht via de fiets van Evenepoel. "De sportief directeur verklaarde dat hij dacht dat Evenepoel was gevallen, aangezien er geen data meer werden verzonden. Over welke data spreken we dan?", vraagt de voorzitter van de UCI zich af in Nice, een dag voor de start van de Ronde van Frankrijk.

"Het is immers verboden om bepaalde data door te sturen. We bekijken dus ook dit punt", preciseerde David Lappartient. "Als het alleen over geografische lokalisatie gaat, is het iets anders. Maar andere data delen is niet toegelaten."

De 20-jarige Remco Evenepoel was favoriet voor de Ronde van Lombardije, maar viel zwaar op 40 kilometer van de streep tijdens de afdaling van de Mur de Sormano in een ravijn. Het supertalent van Deceuninck-Quick.Step moet minstens 6 weken rusten. 

Lees ook

De chirurg bij wie alle toprenners thuis zijn: Toon Claes heeft nu ook Remco Evenepoel onder zijn hoede

Teammanager Lefevere na angstaanjagende val van Evenepoel: ‘We zijn gewoon heel blij dat Remco nog leeft’

Beeld Photo News