Vliegtuigje neergestort in buurt van vliegveld Kiewit, piloot komt om

Een vliegtuigje is zaterdagmiddag neergestort vlakbij het vliegveld van Kiewiet (Hasselt). De 62-jarige piloot is omgekomen

tg
Bron: BELGA,hln

Om iets voor half vier zaterdagmiddag is een klein vliegtuig neergestort in de Luchtvaartstraat in Kiewit, in de buurt van het vliegveld daar

De hulpdiensten zijn ter plaatse. Het zou gaan om een éénpersoonsvliegtuig van één van de leden van Aero-Kiewit. Hij zou pas opgestegen zijn.

Wellicht kreeg het toestel motorpech en probeerde de piloot nog een noodlanding te maken. Hij raakte daarbij de nok van het dak van een woning in de buurt en stortte neer in de tuin.

De piloot is overleden, zo bevestigden de hulpdiensten intussen. Het gaat om 62-jarige Limburger, een ervaren piloot en lesgever, klinkt het.

Buurtbewoners verklaarden intussen aan de politie van de zone Limburg Regio Hoofdstad dat ze een vreemd geluid hadden gehoord en dat een vliegtuigje kort nadien de bovenkant van een dak raakte en neerstortte.

Derde ongeval

Het is het derde ongeval deze zomer. In juni van dit jaar kwamen ook al twee landgenoten om toen hun ULM-toestel crashte in het zuidoosten van Dieppe, in Frankrijk. Een jonge pilote uit Geraardsbergen en haar ervaren instructeur uit Serskamp kwamen toen om.

En begin augustus stortte bij Tienen een zweefvliegtuig neer vlakbij het vliegveld van Goetsenhoven. De piloot en zijn passagier kwamen om.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen