Demonstranten steken banden in brand in het Zweedse Malmö uit protest tegen een Koranverbranding en andere anti-islamitische acties eerder op de dag. (28/08/2020)
Volledig scherm
Demonstranten steken banden in brand in het Zweedse Malmö uit protest tegen een Koranverbranding en andere anti-islamitische acties eerder op de dag. (28/08/2020) © EPA

Agenten gewond bij rellen in Malmö na verbranding Koran

UPDATEDe Zweedse politie heeft vrijdagmiddag verhinderd dat Rasmus Paludan, leider van een islamofobe partij in Denemarken, het land zou binnenkomen. Toch kon ze niet voorkomen dat later op de dag enkele anti-islamacties plaatsvonden in Malmö, waaronder het verbranden van een Koran. Daardoor kwam het in de avond tot gewelddadige tegendemonstraties waarbij verschillende agenten lichtgewond zijn geraakt, dat meldt de politie zaterdag.

13 reacties

  • Guy Nieuweling

    4 jaar geleden
    Erg slim is dit niet! Wij vragen respect voor de Bijbel dan moeten wij ook respect betuigen voor de Koran of voor om het even welk religeus boek. Als men zijn ongenogen wilde uiten kon dat even goed door de Koran mooi te verpakken en bv. naar Mekka te sturen.
  • Danny Holemans

    4 jaar geleden
    als er iemand een bijbel verbrand hebben wij dan het recht om brand te stichten en te plunderen?
  • Ineya Samo

    4 jaar geleden
    Dank je Luc Melis. Het Gezond verstand boven alles. Er is vrije meningsuiting. Maar dit gaat gewoon veel te ver. Hoe kan er gesproken worden van een samenleving als niemand meer samen KAN leven.
  • Carolus Vif

    4 jaar geleden
    worden die demonstranten ook 2 jaar buitengezet wegens bedreiging van de waarden van de samenleving ? ze vallen tenslotte de politie aan en stichten brandjes
  • Jean Vangronsvelt

    4 jaar geleden
    Vechten om een leugen!!