'Holocaust Challenge' op TikTok.
Volledig scherm
PREMIUM
'Holocaust Challenge' op TikTok. © Tik Tok

Speel eens een Holocaust-slachtoffer: TikTok botst op zijn grenzen

Op TikTok is het een hit om een Holocaustslachtoffer te spelen. Sommige gebruikers spelden een davidster op, of schminken zich zodat het lijkt of ze mishandeld zijn en posten dan een filmpje. ‘Ik weet niet of ze beseffen dat zulke beelden kunnen kwetsen’, zegt Tomas Baum, directeur van Kazerne Dossin. 

5 reacties

  • Lies Daelemans

    4 jaar geleden
    Goed dat de school weer begint
  • Kristine Delacourt

    4 jaar geleden
    Waar houden ze zich in godsnaam mee bezig? Het zal wel goed bedoeld zijn maar zo onwetend, nutteloos, en kwetsend voor de betrokkenen. Ze zouden beter proberen te scoren door zich voor echte problemen in te zetten!
  • eric reynebeau

    4 jaar geleden
    Zegt veel over de onwetendheid van deze jongeren over een van de ergste wandaden uit de geschiedenis. Dit "naspelen" op een belachelijke manier getuigd hoe sommigen in hun geest nog kleine kinderen zijn.Als ze eens een documentaire over de concentratiekampen bekeken of Auschwitz eens bezochten zal ieder weldenkend mens het wel laten hiermee te lachen.
  • Sarah Laenen

    4 jaar geleden
    Vind dit er toch beetje over en redelijk provocerend...met alles wat er daar gebeurd is wordt niet mee gespot, denk dat veel mensen zich omdraaien in hun graf, de helft kent wss zelfs de geschiedenis niet...
  • Claude Van Isterdael

    4 jaar geleden
    Hebben die echt niks beters te doen ?