Onze supermarkten vullen zélf de flessen: “Zelfs wijn uit Frankrijk wordt en masse in tankwagens aangevoerd”
Warenhuisketens Colruyt en Delhaize gieten samen jaarlijks 48 miljoen liter (!) buitenlandse wijn in eigen flessen. Al bijna vier op de tien wijnen uit het buitenland worden immers pas in het land van consumptie gebotteld. Sterker nog: zowat alle namen van de bulkwijnen blijken door hen zelf verzonnen. Wij vragen aan beide supermarktketens waarom ze dat doen en bekijken de kwaliteit van deze wijnen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Na een lange werkdag een glas wijn, hoe (on)gezond is dat? “Met een beetje pech raak je er meer gestresst door”
-
Kaneelrollen zijn een hype dankzij Instagram. “Speculoos cream of cookie dough: de toppings maken het visueel aantrekkelijk”
Het is zoetekauwen niet ontgaan: cinnamon rolls of kaneelrolletjes zijn gigantisch in trek. Een paar jaar geleden had nog niemand ervan gehoord, nu zijn er zelfs zaken die uitsluitend het zoete gebakje verkopen, zoals PEAS in Hasselt. PEAS was de allereerste in België en zelfs Europa met een vegan cinnamon roll business. Zaakvoerder Els Berx legt ons uit wat het dessert zo populair maakt. “Ik zou er makkelijk drie na elkaar kunnen opeten.” -
Beter dan een bord of een bowl? ‘Blates’ veroveren onze keukentafels
Trends komen en gaan, maar ‘blates’ zouden weleens blijvers kunnen zijn. De iets diepere borden presenteren gerechten mooier en maken het stukken moeilijker om te smossen. Gloednieuw is het hybride item niet, maar het lijkt wel goed op weg om een vaste waarde in onze keukens te worden. -
-
Uitblinken met bladerdeeg? ‘TwinCooks’ Elsie en Leen delen 3 gezonde, snelle en vegan recepten met een crunch
-
Katerproof: pasta op een stokje, cloud bread en 4 andere TikTokrecepten die je in een wip op tafel zet
De ene na de andere voedseltrend ging het voorbije jaar viraal dankzij videoplatform TikTok. Koken is er zelfs zo’n hit, dat de makers van de app in maart 2022 ‘TikTok Kitchen’ lanceren: een delivery service die de hotste Tiktok-foodtrends aan huis bezorgt. Helaas enkel in Amerika, dus hier zal je je virale hap nog zelf in elkaar moeten boksen. Wij lijsten 6 recepten op. -
Independer
Autoschade door een onbekende? Dit dien je te ondernemen
Het gebeurt meer dan je denkt: je komt bij je geparkeerde voertuig en ziet dat er een ferme deuk of kras in zit. Maar van de automobilist, e-stepper of fietser die tegen je wagen reed, is geen enkel spoor. Dekt je verzekering die schade? En wat moet je allemaal doen om ‘klacht tegen onbekenden’ in te dienen? Independer.be legt het uit. -
Bij Deliveroo was één gerecht duidelijk het populairst in 2021 (en het is geen fastfood)
-
Livios
Groen, rood, blauw of geel: richt je dak klimaatvriendelijk in met deze slimme tips
-
'Erwtenmelk' zou weleens het gezondste alternatief kunnen zijn voor koemelk
Na aardappelmelk, sojamelk of amandelmelk vinden we sinds kort in de winkelrekken nog een nieuwe soort: melk van erwten. Al moeten we het plantaardige alternatief voor melk een ‘drank’ noemen. De erwtendrink is beter voor het milieu, maar is ze ook gezond? Diëtiste Sanne Mouha bekijkt de ingrediëntenlijst en geeft antwoord. “Je kan het beter opschuimen dan andere plantaardige dranken.” -
PREMIUM
Guido en zoon Maxim maken biologische wijnen: “Wij gebruiken geen insecticiden en herbiciden waardoor er meer leven op het domein is”
Wat ooit startte als een wijngaard in de achtertuin van drie kameraden, is uitgegroeid tot een wijndomein van om en bij de twee hectare. Spilfiguren Guido Geunis en zoon Maxim onderhouden samen met vrienden en familie de wijnstokken op een natuurlijke manier. “Er komen geen insecticiden en herbiciden aan te pas. Daardoor is er meer leven op het domein. Het komt ook de kwaliteit en de smaken van de eindproducten ten goede”, klinkt het. Ontdek hier nog andere wijnmakers in Vlaanderen. -
PREMIUM
Waar kan je lekker eten in Wallonië? Christophe Deborsu gidst je door de keuken van onze zuiderburen