Ousmane Dia, de vader van Sanda Dia.
Volledig scherm
PREMIUM
Ousmane Dia, de vader van Sanda Dia. © Tim Dirven

Vader van Sanda Dia spreekt voor het eerst: “België gaf me alles, Reuzegom nam me alles af”

Vrijdag beslist de raadkamer of achttien leden van studentenclub Reuzegom vervolgd worden voor de dood van Sanda Dia (20) na een studentendoop in 2018. Nu spreekt Sanda's vader voor het eerst, in een gesprek met 'De Morgen'. "Die Reuzegommers hebben mij alles afgenomen", zegt hij. En hij haalt uit naar de KU Leuven. "De universiteit heeft Sanda in de steek gelaten. Ze stelt zich geen burgerlijke partij omdat ze al partij heeft gekozen."

41 reacties

  • Elisa deJong

    4 jaar geleden
    Een mooie intelligente jongen, een mooi leven voor zich en dan door een paar volledig ontspoord inwijdingsfeest sterven... dat dit gebeurt bij mensen die niet dom lijken, maar dit is grenzeloos dom. Wie begrijpt nou niet waar een grens is. Hoe onbeschrijfelijk stom. Moord is het, niets anders. Ga gewoon lekker chique eten samen, ipv deze idiote dingen, waarvan de allerdomste op aarde nog snapt, dat dat niet leuk is. Schandalig tot en met. Zijn leven kwijt, niet te beschrijven. Arme mooie Sanda
  • Marc Hofkens

    4 jaar geleden
    Geen woorden voor... zeer veel sterkte aan de getroffen familie...
  • Chris Hom

    4 jaar geleden
    Hoeveel ex Reuzegommers besturen het bedrijfsleven en het land? Deze universitairen die verantwoordelijk zijn voor de dood van hun medestudent leven gewoon hun leventje verder. Hopelijk vinden dergelijke dopen/rituelen nooit meer plaats.
  • Willy Devroey

    4 jaar geleden
    De zaken zijn toch duidelijk. Ongeacht wiens zoontje het is, al wie er direct bij aanwezig was moet voor de rechter. Hopelijk er niet vanaf met een werkstraf maar een effectieve maximum gevangenisstraf. Ze kunnen hun toekomst opbergen en nadenken wat het is om vernederd en mishandeld te worden. Hopelijk komen ze in de gevangenis terecht bij misdadigers die hen zullen inwijden en dopen.
  • Philippe Schotte

    4 jaar geleden
    Zeer veel sterkte toegewenst in de toekomst want het zal nodig zijn om het verlies van jou zoon trachten te verzachten en om de beslissing van justitie te " begrijpen " ? want ze gaan hoe dan ook ontsnappen aan een verdiende zware straf !