Jan Jambon in de studio van VTM Nieuws
Volledig scherm
Jan Jambon in de studio van VTM Nieuws © VTM Nieuws

Jan Jambon (N-VA): "Ik zal komende weken en maanden bewijzen dat ik mijn functie naar behoren kan invullen”

Jan Jambon (N-VA) gaf gisteren toe dat hij de Slovaakse ambassadeur kort had ontmoet om te praten over de zaak-Chovanek, maar dat hij zich die ontmoeting naar eigen zeggen niet meer herinnerde en dat hij voor de rest gebonden was door een gerechtelijk onderzoek dat liep. Maar na de persconferentie blijven er toch nog heel wat vragen onbeantwoord. De Vlaamse minister-president heeft meer toelichting gegeven bij VTM Nieuws.

249 reacties

  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Lokale politici en politie heeft niets te maken met het optreden van de federale politie. De onderzoeksrechter ook niet. Over het Comité P kan men wel vragen stellen bij het onderzoek van de zaak later. Wel valt dat Comité P onder de bevoegdheid van de minister van binnenlandse zaken. Ook onder de bevoegdheid van Jambon dus.
  • daan aerts

    4 jaar geleden
    Met andere woorden hij blijft gewoon verder doen als of er niks aan de hand is voor 20,000 euro de maand
  • Marie Vanakker

    4 jaar geleden
    Echt wat we nodig hebben in Vlaanderen. Iemand die ons volk moet leiden maar zich niet kan herinneren wat hij de week voordien heeft gedaan.
  • ELIANE DE CONINCK

    4 jaar geleden
    De kans is redelijk groot dat wij ons de passage van Jan Jambon straks , tenzij misschien...zijn communicatiefouten...
  • Frankie A S Goethals

    4 jaar geleden
    De vragen die nog niet zijn beantwoord, moeten beantwoord worden door het gerechtelijk onderzoek. Al de rest is stemmingmakerij die nergens voor dient.