De spelers van Barcelona worden vandaag getest op Covid-19. Messi komt naar alle waarschijnlijkheid niet opdagen.
Volledig scherm
De spelers van Barcelona worden vandaag getest op Covid-19. Messi komt naar alle waarschijnlijkheid niet opdagen. © EPA

Messi stuurt zijn kat naar coronatests bij Barça, maar volgens LaLiga geldt afkoopclausule van 700 miljoen in zijn contract nog steeds

Buitenlands voetbalDat Lionel Messi (33) wil vertrekken bij Barcelona weten we intussen al een kleine week. Maar de Argentijn kan FC Barcelona niet zomaar gratis verlaten. La Liga, de organisator van de Spaanse voetbalcompetitie, heeft in een statement laten weten dat de Argentijn niet zomaar onder zijn contract uit kan. 

33 reacties

  • Charlie Sieber

    4 jaar geleden
    Xavi en Iniesta zeggen het zelf, Barcelona heeft veel te danken aan Messi. Zonder Messi had Barcelona nooit zoveel prijzen gewonnen. Door Messi konden zij ook geweldig excelleren op het veld, het tiki taka voetbal was voor iedereen een genot om te zien. Dat gaan wij nooit meer meemaken. Nu voetbal Barcelona, dankzij het bestuur, met zeer slechte aankopen die miljoenen hebben gekost, en niks voor terug brengen. Het middenveld toont geen enkele creativiteit, het holt en rent als een kip zonder kop
  • Marcus Camps

    4 jaar geleden
    Ja, wat had je nu gedacht ? Dat de bond de club zou gaan afvallen ? Ze krijgen er ook hun deel van.
  • Abderrahim Dki

    4 jaar geleden
    Hij heeft een contract met clausule dat hij NA HET EINDE van het seizoen gratis kan vertrekken. Dat het seizoen later eindigt dan normaal omwille van corona kan hij niets aandoen. Hij is in zijn recht. Hij wou enkele jaren geleden al vertrekken mar uit clubliefde en riante salaris bleef hij. Hij is een winnaar en wil nog een prijs pakken. Dat hij dan andere oorden opzoekt is niet verwonderlijk. Jaren kreeg hij het verwijt dat hij enkel bij Barça meekan en in Engeland niets te zoeken heeft.
  • Jean Emare

    4 jaar geleden
    Blijft dus bij FCB.. als er een datum is ingepland. Moderne slavernij? Die man heeft een contract zelf en bij nuchter bewustzijn getekend. We spreken hier niet over 3000 euro per maand.. maar over 20500 euro per dag! PER DAG!
  • ghislain geerts

    4 jaar geleden
    Als Messi akkoord gaat met een afkoopsom van 700 miljoen na 10 juni dan moest hij maar voor die datum zijn contract beëindigd hebben maar ja er was nog de champions league .