©  BELGA

Westerlo pakt punt in Union: tweede gelijkspel op rij

Vorig seizoen had Westerlo drie van de vier competitiewedstrijden verloren tegen Union. Bob Peeters liet sterkhouder Christian Brüls verrassend thuis en opteerde voor een vijfmansverdediging. Die aanpak loonde. Ondanks een rode kaart in de slotfase voor Nader Ghandri pakte Westerlo verdiend een punt in de topper.

De grootste verrassing bij Westerlo was de niet-selectie van Christian Brüls. Bob Peeters ging het heikele thema voor de aftrap niet uit de weg en gaf tekst en uitleg bij zijn beslissing. “Waarom Christian er niet bij is? Spelers die niet honderd procent gemotiveerd zijn, laat ik niet spelen. In de aanloop naar deze wedstrijd zag ik dat zijn motivatie ver weg was. Het hoofd moet vrij zijn. Noem het transferiritis. Niemand is groter dan Westerlo en ik kijk niet naar namen. In eerste klasse B is mentaliteit belangrijker dan kwaliteit”, klonk het resoluut.

Het was niet de enige wijziging in vergelijking met het doelpuntenloze gelijkspel in de derby tegen Lierse Kempenzonen. Ook Kurt Abrahams en Tuur Dierckx betaalden het gelag voor een mindere prestatie. Kouya Mabea verving Basilio Ndong als linksback. Bob Peeters koos met Nader Ghandri, Maxime Biset en Noel Soumah voor drie centrale verdedigers. Pietro Perdichizzi was ook nu niet speelklaar geraakt en volgde de wedstrijd tegen zijn ex-club vanuit de tribune. Op het middenveld koos de bezoekende coach voor veel volk centraal met het trio Keita, Antunes en Van Eenoo.

Op een zware grasmat - het regende pijpenstelen - was combineren een lastige opdracht. In de achttiende minuut zette Mabea een rush op links op. Vetokele miste precisie bij de deviatie. Twintig minuten later ging diezelfde Vetokele acrobatisch in de lucht, maar de Belgische spits met Angolese roots raakte de bal niet zuiver. Union mocht dan veruit het meeste balbezit hebben, het was wel Westerlo dat in de eerste helft twee keer gevaarlijk tegen geprikt had. De vijfmansverdediging van de Kemphanen gaf geen krimp.

Ook in de tweede helft zette Union meteen druk naar voor. Zonder noemenswaardige kansen en alleen wat plukwerk voor doelman Berke Özer. Bob Peeters gooide net voor het uur met Ambroise Gboho, die vorige week in een oefenwedstrijd tegen RC Genk twee keer gescoord had, een verse kracht in de strijd. De Kemphanen kregen geleidelijk meer ruimte en de troepen van Felice Mazzu hadden in het eerste uur veel energie verbruikt. In minuut 66 werd een schot van Lukas Van Eenoo nog net afgeblokt.

De wedstrijd werd grimmiger en op 26 minuten tijd trok scheidsrechter Frederik Geldhof vier gele kaarten voor spelers van Westerlo. Als klap op de vuurpijl haalde hij zelfs een tweede gele kaart voor de protesterende Nader Ghandri boven. Zelfs met een man minder was de beste kans nog voor de bezoekers. Met twee tegen één gingen Ephestion en Abrahams op doelman Moris af. Maar Kandouss blokte de voorzet van Ephestion af. Net voor de inlopende Abrahams.

UNION: Moris, Vega, Burgess, Kandouss, François, Lapoussin, Mehlem, Nielsen Sigurdarsson, Undav, Fixelles

WESTERLO: Özer, Remmer, Ghandri, Biset, Soumah, Mabea, Keita, Antunes, Van Eenoo, Vetokele, Alici

VERVANGINGEN: 59’ Alici door Gboho, 65’ Sigurdarsson door Vanzeir, 71’ Fixelles door Teuma, 73’ Keita door Ephestion, 79’ Vetokele door Abrahams, 84’ Vega door Van Der Heyden

GELE KAARTEN: 33’ Undav, 38’ Vetokele, 59’ Antunes, 77’ Gboho, 81’ Ghandri, 85’ Biset

RODE KAART: 86’ Ghandri (2x geel)

SCHEIDSRECHTER: Geldhof 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER KVC Westerlo

MEER OVER VOETBAL