maandag 31 augustus 2020 - Heusden-Zolder
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Nette Smeets (6) uit Heusden-Zolder.  Raymond Lemmens

Terug naar school

“Eindelijk mijn liefje terugzien”

Heusden-Zolder

Een blinkende nieuwe boekentas, splinternieuwe ringmappen en vooral een hoge dosis leergierigheid. Nette Smeets (6) uit Heusden-Zolder is helemaal klaar om dinsdag naar het eerste leerjaar te gaan.

“Ik ga heel graag naar school”, steekt een mondige Nette van wal. “Omdat ik er allemaal leuke dingen kan doen, zoals kleuren en met mijn vriendinnetjes spelen. Dat doe ik het liefste.” Ze vond het dan ook bijzonder jammer dat ze na de paasvakantie plots moest thuisblijven. “Hier thuis kan ik niet met mijn vriendinnen spelen, maar ik heb wel veel met mijn poes Pip gespeeld en we hebben elke dag gewandeld of gefietst”, vertelt ze.

Dit schooljaar zullen Nettes dagen er een stuk anders uitzien dan voorheen. Ze start immers in het eerste leerjaar. “Ik kijk er heel erg naar uit om te leren lezen, schrijven en rekenen. Vooral lezen lijkt me moeilijk. Ik vraag me af hoe je leert wat een woord betekent. Rekenen kan ik al een beetje. Ik weet zelfs dat 100 + 100 gelijk is aan 200. En mijn eigen naam kan ik ook al schrijven. Ik denk wel dat we naast al dat leren ook nog zullen mogen spelen. Dat hoop ik toch.”

Drie juffen

Voor het volgende schooljaar krijgt Nette maar liefst drie nieuwe juffen. “Juf Annemie, juf Lisa en juf Lauren. We zitten dan ook met meer dan veertig in één klas, dus dat is wel nodig.” Door de coronamaatregelen kon Nette vorig schooljaar nog niet kennismaken met haar juffen. “Maar ze hebben wel een filmpje gemaakt waarin ze zich voorstellen. En ze lijken me wel lief.”

Samen met haar mama koos ze een leuke roze boekentas uit. “Ik moet nog even oefenen om ze goed open en dicht te krijgen. Maar er passen twee ringmappen in, en dan is er ook nog plaats voor eten en drinken.” Het allermeest kijkt Nette ernaar uit om haar vriendinnetjes terug te zien. “En mijn liefje Levi, die zit ook bij mij in de klas.”  desa

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws