Tuinkabouterdieven veroordeeld tot gevangenisstraffen van 10 maanden

Themabeeld ©  Shutterstock

Drie opmerkelijke dieven zijn maandag veroordeeld tot gevangenisstraffen van 10 maanden met uitstel. Opmerkelijk omdat het drietal het niet gemunt had op geld, juwelen of elektronica maar op tuinkabouters en andere tuinornamenten. Op twee weken tijd sloegen ze maar liefst 26 maal toe. Wat de drie met hun buit van plan waren, is niet duidelijk.

jvh
Bron: BELGA

De drie, twee mannen en een vrouw, sloegen in de tweede helft van mei toe in de Vlaams-Brabantse gemeente Zemst. Nacht na nacht verdwenen daar allerhande tuinornamenten, zowel grote als kleine.

“Tuinkabouters, bloembakken, standbeeldjes, alles wat niet vast zat of te groot was, werd gestolen”, zei de substitute van het parket Halle-Vilvoorde. “Uit beelden van de ANPR-camera’s bleek dat bij elke diefstal dezelfde wagen, een Volkswagen Sharan, in de buurt was. Op 31 mei hield een politiepatrouille die wagen tegen en trof in de koffer sporen van aarde en bloemen aan, naast inbrekersmateriaal.”

De drie inzittenden ontkenden eerst elke betrokkenheid maar legden nadien toch bekentenissen af. Daarbij bleek dat ze in de nacht van 31 mei al diefstallen hadden gepleegd, hun buit hadden weggebracht en teruggekeerd waren om nog meer te stelen toen ze tegengehouden werden. Waar ze hun buit precies hadden verborgen en wat ze ermee van plan waren, is nooit duidelijk geworden.

Het parket had effectieve gevangenisstraffen gevorderd maar de verdediging pleitte met succes voor enige mildheid. De rechtbank veroordeelde het trio tot gevangenisstraffen van 10 maanden met uitstel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen