Direct naar artikelinhoud
Coronacrisis

Gratis twaalfrittenkaart NMBS vanaf vandaag beschikbaar

Beeld ter illustratie.Beeld BELGA

Spoorwegmaatschappij NMBS heeft een website gelanceerd waarop je vanaf vandaag de aangekondigde treinkaart met twaalf gratis ritten kan aanvragen. 

en

De treinkaart aanvragen kan gedurende een maand (tot en met 30 september) op de website hello-belgium.be. De papieren kaart, "Hello Belgium Railpass", zal op naam staan en zal geldig zijn vanaf 5 oktober. Wie zijn of haar treinkaart heeft aangevraagd, krijgt die binnen de 8 à 10 dagen in de bus. Reizigers kunnen er dan gedurende zes maanden maximaal twee trajecten per maand - of één heen-en-terugreis, preciseert NMBS-woordvoerder Bart Crols - mee uitvoeren. 

De gratis treinkaart is één van de socio-economische maatregelen die ons land moeten helpen om de coronacrisis te doorstaan, en werd in juni aangekondigd door de regering. “Het doel van de maatregel is om de Belgen aan te moedigen de trein te nemen om ons mooie land en al haar facetten te ontdekken of te herontdekken of om een reis naar keuze te maken”, vertelde François Bellot, federaal minister van Mobiliteit daarover. 

De lancering van de gratis treinritten werd uitgesteld toen de coronacijfers halverwege juli opnieuw de hoogte ingingen.