Jozef Chovanec overleed begin 2018 na een hardhandig politieoptreden in een cel op de luchthaven van Charleroi.
Volledig scherm
PREMIUM
Jozef Chovanec overleed begin 2018 na een hardhandig politieoptreden in een cel op de luchthaven van Charleroi. © RV

Parlement ondervraagt Jambon en politietop over zaak-Chovanec: komen er vandaag meer antwoorden?

Het parlement legt vandaag voormalig binnenlandminister Jan Jambon (N-VA) op de rooster over de zaak-Chovanec. Ook huidig en toenmalig politiechef Mark De Mesmaeker en Catherine De Bolle komen langs. Komt er een antwoord op de vraag waarom dat dodelijke incident haast geruisloos kon passeren?

8 reacties

  • bob jansens

    4 jaar geleden
    Wanneer moeten de ministers van Verhofstadt1 zich komen verantwoorden voor het parlement voor het verkwanselen van overheidsgebouwen en overheidsgeld?
  • vanaeken jokke

    4 jaar geleden
    De PS geeft wat ze kwijt willen het bastion van Magnette waar Belgische wetten van geen tel zijn.Alleen komt dat filmpje wat ongelegen en gaan ze de beerput onderzoeken die is aangericht doordat men trachtte het in de doofpot te steken.
  • Marc Baeyens

    4 jaar geleden
    De grote schuldige zijn de Franstalige politiediensten en justitie die de zaak hebben geminimaliseerd om ze een stille dood te laten sterven. De Vlaamse ministers werden bewust in het ongewisse gelaten om alles intern te houden en een schandaal op de luchthaven van Charleroi te vermijden. Het onderzoek moet in dié richting gevoerd worden. Dat er pogingen geweest zijn om een aantal zaken onder de mat te vegen of te minimaliseren wordt steeds duidelijker.
  • jaak Peeters

    4 jaar geleden
    Wie het VRT-verslag van 28/2/2018 gelezen heeft, weet genoeg.a) de man misdroeg zich, b) was zwaar weerspannig, c) ambulanciers zeiden dat hij niet verdiende gereanimeerd te worden d) de zaak werd meteen in handen van het parket gegeven. Jambon is hier slechts tweede partij. De echte verantwoordelijke heet Geens, Cd&v.
  • jean garcet

    4 jaar geleden
    Waarom ondervraagt het parlement Reynders niet, die er ook van af wist ? Omdat hij van een andere partij is ? Dit bewijst duidelijk dat het een zuivere politieke afrekening is.