Voor het eerst weer terug naar school na de zomervakantie.
Volledig scherm
PREMIUM
Voor het eerst weer terug naar school na de zomervakantie. © Wannes Nimmegeers/Photo News

Onze opinie. Toitoi, lieve kinderen. Nog meer dan anders rust er veel hoop op jullie

Terug naar school. Altijd een spannende dag, al blijken de zorgen van vroeger intussen relatief. Een kleuter die zich vastklampte aan de kuit van zijn moeder, tieners die zuchtend hun rugzak uit de auto namen... Kleine drama's waren het, die prettig vertrouwd voelden. Ouders riepen aan de schoolpoort routineus naar mekaar: "Hoe was de vakantie? Goei weer? Lekker van eten?" Vandaag gaat het over rode zones. "We zijn juist uit quarantaine."

4 reacties

  • Emi Hergersberg

    3 jaar geleden
    ik sluit me aan bij Dhr Verplancken : ik genoot vroeger van elk vakantiemoment met mijn kinderen Nu idem met de kleinkinderen van 15 en 17. Onze tijd is altijd te kort voor schoolwerk, klusjes en onze gemeenschappelijke projecten.Wie lastige en vermoeiende kinderen oogst , heeft dit waarschijnlijk ook zo gezaaid :-)
  • Jan Verplancken

    4 jaar geleden
    Ik hoor en lees het dikwijls: Ouders die blij zijn dat ze, na maanden van lockdown, terug van hun kinderen af zijn. Eerlijk? Wij genoten van elk moment samen.
  • Sophie Liebert

    4 jaar geleden
    Dit is echt een leuk artikel die denk ik alles beschrijft hoe we ons als ouder voelen. Blij dat er regelmaat is, straaltje hoop dat dit zal lukken. Blij dat ze naar school zijn maar ook blij ze straks te kunnen ophalen. Heel dubbel gevoel. Ondanks alles en de goede zorgen van de school, en een correcte realistische ingesteldheid toch een tikkeltje bezorgd... is wel normaal zeker?Beste Corona, you had your fun, laat onze kids aub een “normaal” schooljaar hebben
  • Lien Vermeiren

    4 jaar geleden
    Geweldig leuk geschreven Nadine Van Der Linden, de positieve rush doorheen de hele column straalde op mij als lezer af! Succes vandaag aan iédereen met special mentioning voor de leerkrachten en studentjes.