© Wim Hendrix

Winter in Antwerpen groot succes met meer dan 1,2 miljoen bezoekers

Met bijna 1,25 miljoen bezoekers was Winter in Antwerpen van 10 december tot 8 januari een groot succes. “Antwerpen was dé place to be tijdens de feestdagen. De vernieuwde formule voor Winter in Antwerpen valt duidelijk in de smaak”, zegt burgemeester Bart De Wever. “We telden 16 procent meer bezoekers. Dat heeft uiteraard ook te maken met het feit dat de kerstmarkt de hele periode door geopend bleef en het ideale weer. We kunnen echt spreken van een succeseditie.”

doro

Winter in Antwerpen begon al veelbelovend met een openingsfeest dat 110.000 bezoekerslokte. Kunstschaatser Kevin Van der Perren schaatste de overdekte ijspiste op de Groenplaats in en aan de Schelde toonden Scala & Kolacny Brothers, in een unieke samenwerking met de Koninklijke Balletschool, hun magie. Er waren ook indrukwekkende projecties op de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en op het stadhuis.

© Wim Hendrix

Kerstmarkt

Traditioneel werd ook de kerstmarkt goed gesmaakt. 900.000 bezoekers kuierden langs bijna 100 chalets op de Groenplaats, Suikerrui, Grote Markt en het Steenplein. Ook de overdekte ijspiste op de Groenplaats was populair: 44.000 liefhebbers gingen er een rondje schaatsen. Verder maakten 40.000 romantische zielen een rondje in het reuzenrad. Van de tubing roetsjten 20.000 mensen naar beneden.

Met oudejaarsnacht kwamen 85.000 toeschouwers kijken naar het vuurwerk. Het nieuwe jaar werd feestelijk ingezet met een nieuw concept: de Winter-BBQ. Die vond plaats op de Scheldekaaien (ter hoogte van de voetgangerstunnel), waar 15.000 Antwerpenaars klonken op een voorspoedig 2017 met zicht op de Schelde. Ze genoten er onder meer van 6.000 stukjes vlees, 750 halalporties, 6.500 porties friet en 8.000 liter bier.

Kerstboomverbranding

Winter in Antwerpen krijgt nog een staartje met de kerstboomverbranding. Die vindt plaats op Linkeroever (Frederik Van Eedenplein), op zaterdag 14 januari van 17 tot 23 uur. Bezoekers kunnen er gratis genieten van een vuurshow, livemuziek en lekkere drankjes.

© JVDP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER