ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Inflatie in eurozone zakt voor het eerst sinds 2016 onder nul

De inflatie in de eurozone is in de maand augustus negatief geworden, voor het eerst sinds 2016. De prijzen van consumentengoederen daalden met gemiddeld 0,2 procent tegenover augustus vorig jaar, zo maakte het Europese statistiekbureau Eurostat bekend. In juli bedroeg de inflatie nog +0,4 procent.

20 reacties

  • Vital Verstraten

    4 jaar geleden
    Inflatie : de uitbreiding van de geldhoeveelheid M2 en krediet. Prijsstijgingen of dalingen zijn een gevolg van inflatie. De enige die hier inflatie veroorzaken is de ECB en de banken door de creatie van geld door leningen en alle ander uitleg is een buis voor economie , neem er maar eens een OUD woordenboek bij, daar staat zelfs niets over PRIJZEN. De verandering van prijzen zijn een GEVOLG van inflatie en dat mandje is bedrog, waar is de post belastingen in dat mandje???, dat is ook een kost!
  • Angelo ledda

    4 jaar geleden
    Daarom zenden ze de belastingen nu al rond,2 maand na het ontvangen van zijn berekening kreeg mijn buur de aanslag in de bus ..1900 bij te betalen. Hij heeft een vooringevulde belastingsbrief gekregen hij moest niets doen ...alleen betalen .
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Maar niet in ons land. Wij kennen altijd alleen maar stijgingen. Een troost. Het wordt weer wat voordeliger om in het buitenland te kopen.
  • eric loyens

    4 jaar geleden
    Ligt belgie in europa? Want mijn winkelkar met etenwaren stijgt alle weken!
  • wim CLAES

    4 jaar geleden
    Dit is de topper van vandaag. Het leven is een 10% duurder geworden sinds januari. Zie naar baar de prijzen van vlees bvb. En dan gaat de pers vertellen dat de inflatie jaag is. Is het nog wel nodig een krant te kopen? Niks dan leugens en onzin.