© BFM

Vuilniswagen ramt truck en auto op Lispersteenweg: “Drama nipt vermeden”

Lier -

Op de Lispersteenweg in Lier is dinsdagochtend nipt een drama vermeden. Een vuilniswagen ramde een andere vrachtwagen en katapulteerde daarna ook nog een personenwagen tegen een gevel. Net op dat moment fietste er heel wat schoolgaande jeugd door de straat.

Het ongeval gebeurde dinsdagochtend iets voor 10u. “Een vuilniswagen reed vol in op een geparkeerde vrachtwagen van een keukenfabrikant”, bevestigt politiewoordvoerster Magalie Derboven. De bestuurder van de vrachtwagen zat op het moment van het ongeval gelukkig niet in zijn voertuig. “Vermoedelijk werd de bestuurder van de vuilniswagen onwel en raakte hij daardoor de controle over zijn stuur kwijt, want volgens ooggetuigen reed hij zonder te remmen over de Lispersteenweg.”

Bij de aanrijding duwde de vuilniswagen de andere vrachtwagen opzij en reed hij ook nog in op een personenwagen. De auto werd tegen een gevel gekatapulteerd. “De schade aan de vuilniswagen, de truck en de auto is groot”, zegt Derboven. “En ook de gevel waar de auto tegen tot stilstand kwam, liep beschadigingen op. Er zit onder andere een barst in de gevel, maar de woning stutten is niet nodig. De bestuurder van de vuilniswagen werd overgebracht naar het ziekenhuis. Als bij wonder vielen er geen andere gewonden.”

Volgens buurtbewoners is een drama vermeden, want net op het moment van het ongeval reed de Lispersteenweg vol met kinderen en jongeren die met de fiets op weg waren naar school. “Het is een enorm drukke straat. Had de vrachtwagen er niet gestaan om de klap op te vangen, dan waren de gevolgen ongetwijfeld veel zwaarder geweest”, klinkt het bij de omwonenden. “In het slechtste geval hadden hier misschien tientallen doden kunnen vallen. We zijn aan iets heel ergs ontsnapt.”

Omdat de betrokken vrachtwagens en de auto kriskras over de weg stonden, sloot de politie de Lispersteenweg zo’n anderhalf uur lang af voor alle verkeer, dat een lokale omleiding moest volgen.

 ©  BFM

 ©  BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER