Een medewerkster van een GM-assemblagefabriek in het Amerikaanse Lansing (Michigan). In de fabriek lopen Buicks en Chevrolets van de band. (archieffoto)
Volledig scherm
Een medewerkster van een GM-assemblagefabriek in het Amerikaanse Lansing (Michigan). In de fabriek lopen Buicks en Chevrolets van de band. (archieffoto) © AFP

General Motors laat kantoorbedienden inspringen aan de assemblagelijn

Autofabrikant General Motors (GM) heeft in de VS kantoorpersoneel aan de assemblagelijn in autofabrieken laten werken. Dat was volgens de directie onvermijdelijk omdat veel fabrieksarbeiders zich vanwege de coronapandemie ziek hebben gemeld. Vakbonden hebben zich beklaagd bij de directie, meldt vakblad Automobiel Management.

13 reacties

  • ringo van der pulst

    4 jaar geleden
    Goed voor de voeling met de werkplaats,dan weet je op kantoor waar je mee bezig bent.Wij hadden bedienden die na twee jaar nog nooit het magazijn of de los kades hadden gezien.Producten verkochten die ze alleen van een code kenden.
  • Tina Colpaert

    4 jaar geleden
    Dat zal schoon worden noppes ervaring en een auto in elkaar steken sorry ieder zijn eigen werk ik ga ook niet plots operaties uitvoeren!
  • Heylen Geert

    4 jaar geleden
    Wat is daar nu mis mee dan hebben die ook eens wat meer lichaamsbeweging en een nieuwe uitdaging.
  • Seppe Theunis

    4 jaar geleden
    Goede ‘oplossing’ om goedkoop bediende te ontslaan. Ofwel om de haverklap tijdelijk werkloos zetten, of nog gemakkelijker, aan de lopende band ermee... Opgelost !
  • Camillus Breugelmans

    4 jaar geleden
    Lijkt me een intelligente oplossing : de bureaumensen en de arbeiders eens van plaats te laten verwisselen. Allicht een verrijkende ervaring voor beiden.