Hongaars premier Viktor Orbàn
Volledig scherm
Hongaars premier Viktor Orbàn © REUTERS

Europese Commissie waarschuwt Hongarije over discriminerende grensmaatregelen

De Europese Commissie gaat Hongarije op de vingers tikken. Tegen de achtergrond van het oprukkende coronavirus heeft de regering van premier Viktor Orbàn vandaag opnieuw zijn grenzen gesloten, maar ze voorziet uitzonderingen voor Slovaken, Tsjechen en Polen. Dat druist in tegen de Europese regels. 

11 reacties

  • Hans Roels

    4 jaar geleden
    Wie kan hem ongelijk geven, enkel wie nog nieuw kiesvee ziet in extra niet-Europese migranten laat de grenzen wagenwijd openstaan.
  • Paul Boutsen

    4 jaar geleden
    Iemand die zijn eigen volk verdedigd wordt terecht gewezen. Democratisch verkozen politici opsluiten is dan weer toegelaten. Net om dit soort voorkeursbehandelingen en afwijzingen is de geloofwaardigheid van EU tot het vriespunt gedaald voor de gewone Europeaan.
  • Em Ve

    4 jaar geleden
    Dat zal hun worst wezen. EU zal toch de broek laten zakken om geen lid meer te verliezen.
  • hendrik hendrik maurice goris

    4 jaar geleden
    Ik vraag me af, of de zaken, die gebeurd zijn in Spanje met Catalonie ook niet indruisen tegen de fundamentele principes van de Europese wetgeving en daar is tot op heden niets mee gebeurd. Nu dat de eerste minister van Hongarije wederom zijn volk wil beschermen wil Reynders weer eens sancties tegen hem ondernemen. Het beste dat kan gebeuren, is dat de Europese Unie uiteenspat, na al hetgeen ze reeds hebben uitgespookt.(k weet,dit zal nietgeplubiseerd worden,maar heb toch mijn gedacht gezegd)
  • ernest vandewinkel

    4 jaar geleden
    Wat discriminatie? Hij beschermd tenminste zijn volk . Als hij moet wachten op de lakse Europese maatregelen is het te laat .