De voorbije jaren was het telkens over de koppen lopen tijdens de stockverkoop van JBC, maar dit keer worden slechts 200 shoppers tegelijkertijd toegelaten. ©  Tom Palmaers

JBC laat slechts 200 klanten tegelijkertijd toe tijdens jaarlijkse stockverkoop

Genk -

Komend weekend gaat in de Limburghal de jaarlijkse stockverkoop van JBC door, die traditioneel duizenden koopjesjagers naar Genk lokt. Om een overrompeling te vermijden, mogen er dit keer maximum 200 bezoekers tegelijkertijd binnen.

Ruben Steegen

Van vrijdag tot en met zondag palmt de Limburgse kledingketen JBC de Limburghal in. Overtollige stock gaat dan aan spotprijsjes de deur uit, wat de voorbije jaren vooral op vrijdag een ware stormloop veroorzaakte. In 2018, toen de verkoop nog op het hoofdkwartier in Houthalen-Helchteren doorging, stonden er zelfs al op de E314 lange files. “Daar hebben we toen veel uit geleerd, de laatste edities in de Limburghal zijn telkens prima verlopen”, benadrukt JBC-woordvoerder Katrien Vangrunderbeeck. “Bovendien nemen we dit jaar een resem extra maatregelen zodat alles volledig coronaproof verloopt. Begin juli hebben we al een magazijnverkoop in Waregem georganiseerd en die is probleemloos verlopen.”

20m² per klant

In de Limburghal, goed voor 4.000 m² shopplezier, zullen dit keer slechts 200 koopjesjagers tegelijkertijd worden toegelaten. “Met 20m² winkeloppervlak per klant wordt afstand houden in ieder geval geen probleem.” Daardoor wordt het vermoedelijk wel extra lang aanschuiven voor u het gebouw binnen mag. Met markeringen in de wachtrij buiten zal aan klanten worden gevraagd om voldoende afstand te houden. “Onze medewerkers gaan toekijken dat de afstandsregels worden opgevolgd. Daarnaast zijn mondmaskers verplicht en voorzien we volop ontsmettingsmiddel.” Vorig jaar waren ook de ketens Veritas en BENT in de Limburghal aanwezig met een eigen stand, maar dit keer is het aanbod beperkt tot de collectie van JBC. “Zo kunnen we het aanbod maximaal spreiden.”

Anderhalf uur aanschuiven

Bij JBC verwachten ze vrijdag de grootste drukte, met wachttijden die tot anderhalf uur kunnen oplopen. “Daarom doen we nu al een oproep aan de mensen om hun komst te spreiden. De voorraden worden constant aangevuld, dus je kan op elk moment van de dag koopjes doen.” Die zijn er volgens Vangrunderbeeck volop. “De prijzen gaan van één euro voor accessoires tot twintig euro voor de duurste stuks. Het aanbod bestaat uit de lente- en zomer collectie van 2019, dus niet de kleren die deze solden in de rekken zijn blijven hangen.”

De magazijnverkoop loopt van vrijdag 4 tot en met zondag 6 september. De deuren openen telkens om 10 uur. Vrijdag kunt u shoppen tot 19 uur, zaterdag tot 18 uur en zondag tot 17 uur.

Uur aanschuiven aan kassa, maar geen chaos: zo ging de stockverkoop er vorig jaar aan toe