(Illustratiefoto)
Volledig scherm
(Illustratiefoto) © iStock

Planbureau verwacht al in 2021 hogere uitkeringen en ambtenarenweddes

Het Planbureau verwacht dat in september 2021 de sociale uitkeringen met 2 procent de hoogte ingaan, gevolgd door de verhoging van de ambtenarenweddes de maand nadien. Dat toont de jongste inflatieprognose aan.

4 reacties

  • Gustaaf Temst

    3 jaar geleden
    Bij Telenet en Proximus draaien ze alles om als je hun communicatie leest. Daar verhogen ze de tarieven met als excuus de index die stijgt...
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Juist en het is niet aangewezen weer een indexsprong te maken.Steeds dezelfde die ze doen verarmen.Wanneer gaat die huidige generatie eens beginnen met "normaal" te doen?.Weddes van 2500 a 3000€ is alles behalve normaal maar men moet maar normaal vinden.Terug met de voeten op de grond zou goed zijn.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Een inflatie van 0,8%. Maar wel prijsverhogingen bij diensten die al hoger liggen nog voor een indexering van het inkomen en een winkelkarretje dat 15% duurder uitvalt.
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    nadat in het verleden al onze belastingen zijn gestegen, winkelprijzen en diensten ook ... dan staan we bij de verhoging weer even ver als tevoren. Hopelijk worden de pfafonds voor de sociale aangelegenheden ook aangepast.